Vad unnar du dig?

av Cecilia Folkesson

Då var det dags för ännu en dag i frosseriets tecken: Kanelbullens dag. Perfekt för alla som vill ha en anledning att “unna sig”. Unna sig lite ohälsa i form av gluten och socker.

Jag unnar mig en löpartröja tills imorgon istället. Mycket bättre!

 

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Tina 4 oktober, 2013 - 12:49

hahah jag har alltid avskytt uttrycket “unna sig/mig” just pga att det oftast är sånt personen inte mår bra av/ inte är bra/ ger skuldkänslor osv…

Svara
Ida 4 oktober, 2013 - 13:05

Jag ska till min favorit hälsokostbutik och fylla på skafferiet med grönt te, kokosolja och duschtvål. Är även väldigt sugen på ett par nya löpartights och ett par Nike Wmns Air Max Faze från sportamore…försöker hålla mig ifrån att klicka hem dem (men snygga träningskläder och sneakers är som ett socker beroende).

Svara
Sandra 4 oktober, 2013 - 13:43

Jag ska unna mig genom att gå till en salong och göra naglar 🙂 Tack för en riktigt bra och inspirerande blogg!

Svara
Jenny 4 oktober, 2013 - 14:46

Idag unnade jag mig med att köpa ett doftljus. Oftast unnar jag mig med att köpa träningskläder. Sedan jag började med lchf för drygt 4 år sedan har jag slutat unna mig med “godsaker” för det är inget som lockar längre plus att det bara gav mig dåligt samvete på den tiden jag åt kolhydrater.

Svara
M 4 oktober, 2013 - 15:16

Jag unnar mig aldrig saker. Jag äter bara en kanelbulle om jag vill äta den. 😉

Svara
Lotta B 4 oktober, 2013 - 15:18

Fettkaffe på kaffe, smör och kanel. Fast det är något jag “unnar” mig varje dag 🙂

Svara
Tina 4 oktober, 2013 - 18:06

Ja jag såg det på affären! En massa kanelbullar överallt med rosa pärlsocker på. Att de dessutom måste koppla ihop det med att det är oktober och bröstcancerns månad så måste man trycka i sig bullar för att stödja det. Knäpp! :-/
Jag unnar mig nötter och den där nya naturliga bar från Risenta! 🙂

Trevlig helg!
/Kram T

Svara
Josefin 4 oktober, 2013 - 22:52

Jag unnade mig en kanelbulle på café med en god vän. Satt länge och njöt över pärlsockret på tungan och kanelkletet på fingertopparna. Jag unnade mig att inte ha dåligt samvete, att inte spåra ur med fjorton bullar till.

Jag unnade mig att inte se allting i svartvitt.

Lycka till på löploppet!

Svara
Fia 5 oktober, 2013 - 09:36

Så skönt med någon som ifrågasätter allt detta normaliserade sockerätande och “unnande”! Det är vi som väljer bort socker och gluten som anses som onormala.. hoppas vi blir fler snart 🙂 Jag unnar mig också träningskläder 😉

Svara
Jannike 5 oktober, 2013 - 11:11

Du kanske sett denna redan, men det här är förmodligen något som många “unnar sig”….http://www.lifevision.se/halsoblogg/idag-fyller-min-hamburgare-5-ar/

Svara
Lina 6 oktober, 2013 - 13:37

Jag tror jag förstår vad du försöker få fram, men samtidigt kan jag väl tycka att det är dumt att se på saker i svart och vit. Om du i vanliga fall äter en varierad kost med mycket grönt och med ett väldigt begränsat sockerintag (& gluten), så förstår inte jag vad det är som är så fel med att äta en kanelbulle en gång om året. Det är väl i så fall mer problematiskt om man “unnar sig” det varje dag.

Svara
Cecilia Folkesson 6 oktober, 2013 - 21:47

Det är lite det jag menar. Att man unnar sig varje dag. Det gör ju många, och nu ska man införa dagar som kretsar kring socker. Jag är väldigt svart eller vitt. Antagligen därför jag håller mig till relativt sockerfritt utan problem 😉
Men jag förstår vad du menar.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More