Lördagsgodis på en torsdag?!

av Cecilia Folkesson

Jag tog med barnen till Life efter dagis idag. Slut på deo och alla andra nödvändiga saker man inte kan köpa i “vanliga” affärer. Måste visa deon! Har äntligen hittat en utan aluminium som funkar kanon. Kommer imorgon.

Vi går runt i butiken och Zion stannar vid dessa och säger; “Sid, du vet att dessa är nyttigare än lördagsgodis va? Och till och med goda. Bra va?”

Nu låter det ju som om jag har lärt honom att säga detta. Det har jag INTE.

Ok, jag lär honom att plastigt godis är dåligt och att man inte ska äta socker för ofta. Men han drar sjukt bra slutsatser och har stenkoll på socker.

Detta belönades så klart. Med en Raw Bite. Om han bara sa detta för att han visste att jag skulle smälta och belöna honom? Möjligt. I så fall smart, och ändå värt en belöning!

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Eva 4 oktober, 2013 - 08:39

Jag sökte också efter en aluminiumfri deo hur länge som helst, men hittade ingen… Nu gör jag en själv! Man blandar bara 1 msk kokosolja, 1 msk ekologiskt potatismjöl, 1 msk bikarbonat och 3 droppar eterisk olja (jag använder lavendel) i en burk. Sen smetar man det under armarna som en salva. Funkar hur bra som helst! Till och med min man som tidigare spenderat massor av pengar på dyra deon använder nu bara denna 🙂

Svara
Camilla Johansson 4 oktober, 2013 - 09:37

En fråga apropå ingenting.
När man gör fröknäcke. Såg nu att hela linfrön innehöll närmare 30% kolhydrater. Fick en smärre schock. Jag som trodde det innehöll 0.
Vad är ditt resonemang kring det? Visst är det nåt med att kroppen inte tar upp hela linfrön utan det passerar bara liksom eller har jag fel?

Tacksam om du visste 😀

Sen måste jag bara tillägga att det är urgulligt när barn kläcker en kommentar som ditt gjorde. Min äldsta dotter på 6 år kan komma med sådanna saker som att en bulle räcker för sen blir det för mycket socker. Man smälter när man får höra sånt 🙂

Svara
Mamma Monica 4 oktober, 2013 - 13:16

Klokt barn du har!

Svara
Laurel 4 oktober, 2013 - 15:46

Jag har också letat efter deodorant som inte innehåller aluminium som funkar. Jag har provat Rosenserien, ME, Biotherm och många andra men inte hittat någon som fungerar riktigt bra. Eva, det som du tipsar om, torkar det in eller kladdar det på kläderna?

Svara
Eva 21 oktober, 2013 - 12:01

Den funkar ungefär som en bodylotion och kladdar inte på kläderna enligt mig i alla fall!

Svara
Helena 5 oktober, 2013 - 19:50

Har provat många olika, två åt gången, gjort själv enligt ovanstående osv. Är såååå trött att ständigt vara våt under armarna och att få förstörda kläder av antingen svettdoft eller gula fläckar av deon. Köpte en konventionell antiperspirant häromdagen. :'(

Svara
Laurel 6 oktober, 2013 - 19:46

Vilken är deon som du hittat, Cecilia? Berätta!!!!

Svara
Cecilia Folkesson 6 oktober, 2013 - 21:41

I will! Inlägg kommer imorgon. Glömde, sorry 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More