Vad säger läkaren?

av Cecilia Folkesson

För drygt ett år sen var jag hos en läkare för att kolla ett märke på benet som jag fick till att absolut vara hudcancer. Vilket det inte var. Tur. Han var supertrevlig och vi började prata om kost och kom in på LCHF. Han var tveksam till detta, men ändå väldigt positiv. Han bad mig komma tillbaks och ta blodprov för att kolla vad “allt detta mättat fett” och “alla dessa ägg” gjort med min kropp. Då hade jag ju inte ätit LCHF mer än drygt ett halvår, men det som han sa, följ upp varje år så har du något att jämföra med. Mina värden då var jättebra.

Idag tog jag mitt andra blodprov, drygt 1 år senare. Om en vecka har jag resultaten. Väldigt nyfiken på om något ändrats. Jag lägger upp både gamla och nya resultat när jag får svar. Spännande!

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Elsklingen 12 juni, 2012 - 08:56

Så spännande att få svar.

Svara
Jessie 12 juni, 2012 - 09:11

Grymt spännande att se vad de visar!!

Svara
Charlotte Ejsing 12 juni, 2012 - 09:12

Jag hade en diskussion med min tandläkare för ett par veckor sedan. Han hävdade bestämt att han kunde se på folks tänder och tandkött om de åt LCHF. Tre mål mat om dagen och väldigt lite kolhydrater gör underverk för tandhälsan. Behöver jag tillägga att jag inte hade några hål. 🙂

Lotta

Svara
ceciliafolkesson 13 juni, 2012 - 08:51

Samma här! inga hål här heller 🙂

Svara
elinellen 12 juni, 2012 - 09:14

Det lät intressant! Kanske man ska ta ett sånt prov! En undran, hur ser du på lchf under grav. & amning? Du kanske svarat på det tidigare. Ha en bra dag!

Svara
ceciliafolkesson 13 juni, 2012 - 08:54

jag körde LCHF när efter jag fött. Om jag varit gravid nu hade jag kört LCHF om jag mått bra av det. Och det är jag säker på att jag gjort 🙂 Jag började med LCHF när jag ammat ett tag. Ammade i 4 månader totalt. Min yngste son är inte alls lika sockergalen som min äldre, och jag tror det har med mindre socker i bröstmjölken att göra. Men vad vet jag… en teori 😉

Svara
Hanna 12 juni, 2012 - 10:14

Spännande!! 🙂

Svara
Maria 12 juni, 2012 - 11:34

Spännande! Vill jag höra mer om sen ..
Jag ska på återkontroll imorgon för att ta lite prover. Tog prover i feb (efter att ha ätit LCHF sen i aug) och de var inte jättenöjda med proverna då. Mitt blodsocker hade sänkts & kolsetrolet höjts, dock inom rimliga gränser så det var ingen fara.
Sköterskan var inte så positv till LCHF så tyckte jag skulle tänka mig för men jag har fortsatt ändå .. mår ju så bra av det !! Så vi ska se vad det visar nu imorgon!
=)

Svara
ceciliafolkesson 13 juni, 2012 - 08:55

Det finns ju två olika kolesterol. ett ska vara högt och ett lågt.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More