kaffe koffeinfritt

Utan kaffe i 1 månad – Så gick det

av Cecilia Folkesson

Ni som följde min juicedetox för några veckor sen har säkert redan koll på att absolut inget kaffe ingick. Jag gick alltså från 4-6 koppar kaffe om dagen till noll över en natt. Det är få dagar under mina kaffedrickande år jag hållit mig helt borta från kaffe. Ett tag under graviditeterna (när jag mådde illa av bara lukten) och under några tappra försök att sluta.

 

Så hur gick det?

Alltså det gick ju SÅ bra!! Jag tror att juicen gjorde sitt. När man vet att bara juice gäller så är det enklare att avstå helt. I och med detoxen visste jag att jag skulle må annorlunda och jag kunde därför inte koppla obefintligt kaffesörplandes med huvudvärk. Och huvudvärken kom faktiskt knappt. Väldigt bra!

10 dagar gick kanon och efter dag 3-4 dagar tänkte jag inte ens på kaffe längre. Efter detoxen var klar skulle jag undvika kaffe ytterligare 10 dagar. Det blev 10 till och totalt 1 månad utan kaffe. Absolut inga problem.

Även om jag mådde bra av det, ingen huvudvärk, extrem trötthet på morgonen osv så blev det en kaffe till slut. Huvudvärken jag fick efter den koppen var 100 ggr värre än den jag fick när jag slutade. Samband? Vet inte. Om kaffe är extremt dålig för dig, vet inte det heller. Men kaffet vill jag inte utesluta i min vardag. Jag kommer dock försöka att inte bälga i mig litervis. Jag har varit superstrikt med att helt undvika mejerier och gluten. Det var ju lite målet med min detox, att hamna på rätt bana igen. Det mår jag superbra av, och det får räcka!

 

Visste du detta om te?

Något många verkar ha missat är att grönt te innehåller koffein precis som svart, vitt och matcha. Vill man dricka koffeinfritt te, välj örtte eller rooibos. Jag drack massvis med örtte efter min detox.

koffeinfritt te

Min samling teer. De flesta är örtteer och naturligt koffeinfria. Favoriterna är Tick Tock Vanilla Chai med rooibos och Friggs Kryddig Chai örtte.

Koffeinmängd i 1 kopp te & kaffe 

(Ca-värden beroende på märke, mängd, vattentemperatur mm)

Vitt te 25-45 mg
Grönt te 30-60 mg
Svart 50-75 mg
Matcha (2g) ca 70 mg
Kaffe 125-170 mg

 

Källa: te.ifokus.se

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Elin 24 maj, 2017 - 14:51

Hej! Finns ett arkiv på din blogg? Skulle vilja läsa äldre inlägg. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 25 maj, 2017 - 09:36

Hej Elin! Har precis uppdaterat design på sidan och missat att lägga till arkiv. Kommer nästa vecka 🙂

Svara
Mickan 25 maj, 2017 - 09:57

Gillar nya designen, snyggt! Om det går fixa har jag dock ett litet önskemål… 🙂 Eftersom man behöver klicka på Fortsätt läsa för att se hela inlägget så hade det varit enkelt med en “nästa inlägg”-knapp under respektive inlägg så man slipper klicka bakåt för att scrolla vidare. Tack! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 25 maj, 2017 - 10:51

Hej!
Tack frö bra feed back 🙂 Sidan är inte 100% klar ännu och ska absolut titta på detta!
Förstår dilemmat 🙂

Ha en härlig helg!
// Cecilia

Svara
Paul 29 juni, 2017 - 18:31

Koffein i te , heter det icke tein eller ?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More