1. Kokosnötter brukar finnas på Ica för 5-10:-. Skaka och kolla om nöten innehåller vatten. Om inte brukar den vara härsken. Kasta i asfalten några gånger så spricker den. Kasta ytterligare några gånger så släpper skalet från köttet.
2. Skölj, och skala bort den bruna hinnan med potatisskalare. Skär kokosen i tunna skivor.
3. Lägg på ett galler i ugnen, ca 1-2 timmar i 100°C. (Beroende på ugn och tjocklek på skivorna) För bäst resultat, låt ligga kvar i ugnen på eftervärme.
4. Klart! Perfekt att ha som mellanmål i fickan. Enjoy!
6 kommentarer
Underbart. Tack! Någon uppfattning om hur länge dom håller sig OK? En vecka eller två?
Varsågod 😉
Ingen aning, men de borde väl hålla rätt länge..
Såhär brukar jag göra! Bra om de till exempel är slask eller snöstorm ute 😉 Fast man kan med fördel göra hål i två av “ögonen” först och hälla ut mjölken 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=BB3mTARnTMc
Åh, jag brukar också göra såhär! Så himla gott och verkligen det perfekta snackset 🙂
Haha mina blev alldeles bruna! Men goda:)
Du får ha koll på ugnen 😉
Testa lägre temp och längre tid nästa gång