Tips! Rostad kokos

av Cecilia Folkesson


1. Kokosnötter brukar finnas på Ica för 5-10:-. Skaka och kolla om nöten innehåller vatten. Om inte brukar den vara härsken. Kasta i asfalten några gånger så spricker den. Kasta ytterligare några gånger så släpper skalet från köttet.

20130318-211803.jpg

 
2. Skölj, och skala bort den bruna hinnan med potatisskalare. Skär kokosen i tunna skivor.

20130318-211816.jpg

 
3. Lägg på ett galler i ugnen, ca 1-2 timmar i 100°C. (Beroende på ugn och tjocklek på skivorna) För bäst resultat, låt ligga kvar i ugnen på eftervärme.

20130318-211832.jpg

 

4. Klart! Perfekt att ha som mellanmål i fickan. Enjoy!

20130318-211755.jpg

 

 

6 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Emma K 18 mars, 2013 - 22:59

Underbart. Tack! Någon uppfattning om hur länge dom håller sig OK? En vecka eller två?

Svara
Cecilia Folkesson 18 mars, 2013 - 23:14

Varsågod 😉
Ingen aning, men de borde väl hålla rätt länge..

Svara
Evelina 19 mars, 2013 - 21:07

Såhär brukar jag göra! Bra om de till exempel är slask eller snöstorm ute 😉 Fast man kan med fördel göra hål i två av “ögonen” först och hälla ut mjölken 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=BB3mTARnTMc

Svara
Charlotte 19 mars, 2013 - 21:10

Åh, jag brukar också göra såhär! Så himla gott och verkligen det perfekta snackset 🙂

Svara
Sofie 19 mars, 2013 - 21:26

Haha mina blev alldeles bruna! Men goda:)

Svara
Cecilia Folkesson 19 mars, 2013 - 22:18

Du får ha koll på ugnen 😉
Testa lägre temp och längre tid nästa gång

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More