Stugan och vegetariskt

av Cecilia Folkesson

Vecka 38 nu, och får fortfarande inte i mig fisk/fågel/kött. I vanliga fall äter jag massvis av just det, så variationen på min mat blir väl sådär… Men det funkar. Lite drygt två veckor kvar, sen räknar jag med att “bli som vanligt” igen.

Dagens vegetariska:
Denna wok bestod av färsk vitkål, broccoli, vitlök, halloumi, och sötmandlar.

Sitter du inne på något bra vegetariskt recept och vill dela med dig blir jag väldigt glad. Skriv gärna i kommentarerna i så fall : )

Tack!

8 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Jennifer 18 juli, 2014 - 13:21

Gjorde den godaste pumpasoppan häromdagen:
En pumpa skuren i bitar
1 burk kokosgrädde
1-2 msk ekologisk thai-pasta (jag tog grön men röd funkar nog lika bra)
Vitlök
Chili
Koriander
vatten satt pumpabitarma täcks

Koka tills pumpan är mjuk, stavmixa och strö på färsk koriander/persilja och frön. MUMS!!! Superkrämig och mättande (min kille hade knaperstekt bacon på då han är ‘allergisk’ mot vegetariska rätter).

Svara
Cecilia Folkesson 19 juli, 2014 - 09:32

Åh vad gott det lät! Tack för tipset, det ska jag absolut testa.

// Cecilia

Svara
Marika 18 juli, 2014 - 17:33

Hyvla morötter, skär Zuccuni, paprikor champinjoner och stek i kokosolja, hacka i chili och riv i ingefära och pressa över lime, klart! Sen kan man variera genom att ha på kokosmjölk och krydda med röd curry för mer soppliknande rätt.

Svara
Cecilia Folkesson 19 juli, 2014 - 09:34

Tack för bra tips!! Ska testas. Älskar ingefära och lime 🙂

// Cecilia

Svara
FruKrok 18 juli, 2014 - 22:19

Avocadopasta (fast inte med vanlig pasta), själva såsen är grejen supergott och väldigt inne i Finland.
http://johannasmat.wordpress.com/2012/11/01/avocadopastan-alla-talar-om/

Svara
Cecilia Folkesson 19 juli, 2014 - 09:35

Åh, tack 🙂
Perfekt med zucchin-pasta till.

// Cecilia

Svara
Erika Hammarberg 20 juli, 2014 - 10:36

Smörslungade haricots verts med vitlök
Grillade grönsaker
Ugnsbakad sötpotatis
Pocherat ägg

Svara
Cecilia Folkesson 21 juli, 2014 - 08:46

Gott!! Tack för tipset 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More