smoothiebowl med granola

Smoothiebowl med hemmagjord granola

av Cecilia Folkesson

Smoothiebowl med hemmagjord granola är en av barnens favoritfrukostar!

På helgen brukar vi lägga lite extra tid på frukosten och vi gör ofta smoothiebowls. Ett perfekt sätt att starta morgonen med massa näring och energi. Och man kan enkelt göra sin smoothie extra mättande genom att mixa i till exempel avokado.

 

Smoothiebowl

(1 skål)

0,5 fryst skivad banan
0,5 avokado
0,5 dl bär
1 krm vaniljpulver
+ Nötmjölk eller annan vätska

Topping
Hemmagjord glutenfri granola
Kokoschips
Bär

 

Gör så här:

– Kör allt i blender eller mes stavmix. Börja med en skvätt nötmjölk för att sedan späda på tills lagom konsistens.
– Toppa med granola, kokos och bär.

För extra snabb energi – tillsätt gärna en sked MCT-olja.

 

smoothiebowl med granola

 

Skillnad mellan smoothiebowl och smoothie

Den enda skillnaden mellan dessa två är konsistensen. En smoothiebowl äts med sked istället för med sugrör. För att göra den extra krämig/tjock brukar jag ha i fryst banan eller/och avokado.

En smoothiebowl går även att toppa med granola, kokos, nötter, frön och bär. Det blir  med andra ord mer mättande än en vanlig smoothie.

 

Tips för veckan

På vardagar innan jobb och skola har man ofta inte lika mycket tid. Då är ett superbra tips att göra iordning små lådor eller påsar med ditt favoritingredienser. Skiva lite bananer, tärna avokado och i med lite bär. Då är det bara att ta fram på morgonen, slänga ner i blendern/mixern och tillsätta vätska. (Jag brukar använda nötmjölk)

Läs mer: Så gör du hemmagjord nötmjölk

 


Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More