smoothiebowl med drakfrukt

Smoothiebowl med drakfrukt – Perfekt för sjuka små barn!

av Cecilia Folkesson

Otis är sjuk första gången på länge. Vi har verkligen haft tur med förkylningar och sjukdomar senaste tiden. Peppar, peppar!!

Otis älskar att göra “måttis” (smoothies) och med tanke på den oskrivna regeln: Glass när man är sjuk, så fick han hjälpa till att göra sin egna. Vi gjorde den med frusna bananer och vips hade vi en skål med “glass” istället. Väldigt nöjd lite sjukling!

Såklart passade jag på att kasta i en bit avokado när han kollade bort 😉 Avokado i smoothies ger ungefär samma krämiga resultat som banan, men nyttigare och inte lika sött. Så att mixa både banan och avokado är perfekt i barnens smoothies. Vill man ha en grön vuxenvariant kan man göra efter detta recept.

För att göra smoothie-bowlen extra nyttig och mättande brukar vi toppa med det barnen gillar. Betydligt enklare om man gör en tjockare variant istället för en vanlig smoothie.

Tips!

I min shop hittar du tjocka glassugrör som passar perfekt till smoothies!

 

smoothiebowl med drakfrukt

Smoothiebowl med drakfrukt

1 liten banan (skivad och fryst)
1/2 avokado
En näve hallon
2 tsk pittayapulver/drakfruktspulver [Annonslänk]
1 skvätt nötmjölk

– Kör alla ingredienser i matberedare, blender eller med stavmixer.
– Späd med lite nötmjölk tills konsistensen är lagom.

– Toppa med nötter, frön eller kokoschips.

Så gör du egen nötmjölk

 

pitayapulver drakfruktspulver

Drakfruktspulver, eller pitayapulver är frystorkat pulver som sätter fin färg på maten. Man kan ha det i smoothies, gröten eller i rawbollar. Finns här [Annonslänk]

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More