samla ögonblick

Sluta samla på saker – börja samla på ögonblick istället!

av Cecilia Folkesson

Jag är inget fan av klyschor. Inte alls.

Jag blir less på alla uttjatade uttryck som alla ska slänga sig med och som sällan betyder något för en. Och som få lever efter. Men det finns ett jag gillar och alltid har gillat.

Samla inte på saker. Samla på ögonblick. Jag kan ärligt säga att jag lever efter det. Och jag vill SÅ att barnen ska ta efter det.

 

Denna bok låg högst upp i en låda i vår nya villa. Och nu är det ju inte “vår” villa, utan en villa vi har möjlighet att uppleva för vi valt bort annat.

Jag vet att många inte har råd att resa. (Och man behöver såklart inte resa för att uppleva, men det gör det betydligt enklare.) Men många av de som anser att de inte har råd skulle absolut ha det om de prioriterade annorlunda. Vi sålde vårt stora, dyra hus i stan och bytte ut det mot ett 1/3 så stort på landet. Vi bytte ner vår dyraste bil. Och vi köper inte massa saker vi inte behöver. Och sen slet vi som djur innan vi åkte för att hyra ut vårt hus hela sommaren. Och det gick kanon!

…sen kanske man inte vill att okända människor sitter och dricker vin i ens soffa… Må så vara. Men då kanske man inte har möjligheten att uppleva massa härliga ögonblick!

 

Följ vår Baliresa på Instagram: FolkessonsAdventures

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Madeleine 3 juli, 2018 - 16:27

Så sant !! jag har börjat met en dagbok igen , då kan man skriva om det man om det också , härligt o ta en stund med dagbok o kaffet 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 6 juli, 2018 - 02:30

Hej Madeleine,
Det lte kanon! Ha en fin sommar!

// cecilia

Svara
Bella 5 juli, 2018 - 21:12

Exakt! Vi tänker i precis samma banor och lever efter att samla ögonblick och upplevelser. Jag och min pojkvän sa upp oss från våra jobb med lovande framtid- startade webbföretag, sa upp vår lägenhet, ställde av bilen och åkte till Asien för Thailand en månad och Bali två. Vår bil är över 10 år gammal, men inget vi bryr oss om då vi enbart använder den till och från gymmet samt för att uträtta ärenden. hade vi kunnat köpa en nyare bil, absolut. Är det livsviktigt? Nej. Upplevelserna vi får medan vi reser (har varit i USA tre veckor, ytterligare en månad i Bali, Kuala Lumpur, Thailand, Sri Lanka, Kuwait, vi pendlar för jämnan mellan Marbella där vi bor och Sverige sedan vi startade upp November 2016) slår alla materiella ting vi istället hade kunnat slösa de pengarna på, som i slutändan inte ger oss något annat en lite halvhjärtad lycka för stunden. Som du säger, allt handlar om prioriteringar. Jag skulle kunna tänka mig att du har läst Tim Ferriss bok “4 hour work week”? Fantastisk ögon-öppnare! Älskar vad ni har gjort och att ni vågade göra det, att inte se att ha barn, hus och företag som ett hinder utan bara körde!
Kram Bella

Svara
Cecilia Folkesson 6 juli, 2018 - 02:41

Hej Bella!
Åh så härligt att höra!! Önskar att fler gjorde som ni. Jag har hållit i boken flera gånger men aldrig läst den. Kanske ska satsa på det nu då 😉
Era resor låter spännande!

Ha en fin sommar,
Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More