Sesamknäcke – dessa vill du ha i skafferiet i höst!
Dessa glutenfria fröknäcken är perfekta som tillbehör till frukosten, mellanmål eller att dippa i goda röror!
Sesamknäcke
(ca 1,5 plåt)
- 1 dl sesamfrön (jag använde både svarta och vita)
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl havremjöl
- 1 dl chiafrön
- 1 msk psylliumhusk
- 1 nypa salt
- 0,5 dl olja (t.ex. kokos eller raps)
- 2 dl kokhett vatten
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, rör i olja och slå på hett vatten.
- Blanda ihop degen och tryck ut tunt på bakplåtspapper. Jag gjorde 1,5 plåt för perfekt tjocklek.
- Grädda i ca 50 minuter.
- Skär/dela knäcket och lägg på galler i eftervärme i minst 30 minuter.
Fler frukostrecept
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: