juicedetox

Så vad hände efter min 10 dagars juicedetox?

av Cecilia Folkesson

För ca två veckor sen började jag min juicedetox. Finns mer att läsa här.
Väldigt många har varit intresserade och nyfikna, speciellt på Instagram men även via mail, KUL!

Jag ska tillägga att jag är helt novis på det här med detox. Jag kan inte speciellt mycket om det, vet inte riktigt hur det fungerar eller vad det gör i kroppen, så jag lämnade över det till Rawfood Café i stället.

 

Mitt mål med juicedetox

Jag hade fastnat i dåliga matvanor och kände att det var svårt att ta mig ur dem. (Jag hade väl som mål att äta nyttigt varje måndag. Men det sket sig lika snabbt.) Med sockret hade jag även lagt på mig några osköna extrakilon. Största anledningen var alltså sockersug. Extrakilona går man ner automatiskt såklart då mycket är vätska, men man går ju upp endel av dessa när man äter igen. Fördelen är att det är lättre att komma in i sunda matvanor och på så sätt håller man extrakilona borta enklare.

Jag gick ner totalt 6-7 kilo och har gått upp 2-3 av dessa igen en vecka senare. Väldigt bra tycker jag!

 

Så här gick min detox till

Jag började med en hälsoutvärdering med frågor gällande bland annat binjurar och sköldkörtel. Jag vägde mig innan jag började och testade även mitt pH-värde de första dagarna. Juicerna anpassades därefter efter min behov.

Det är just det jag gillade med denna detox, att juicerna var personligt utformade. De var även boostade med de kosttillskott min kropp behövde. Efter att man svarat på frågorna, beroende på vilka problem och mål man har bestäms antal dagar. Allt mellan 5 och 10 dagar juice-detox.

Varje dag får man mellan 6 och 9 juicer med massvis av grönsaker och även lite frukt. Man dricker alltså endast dessa juicer samt vatten (olika mängd beroende på vart i detoxen man är) inget kaffe, inget annat.

 

 

Hälsofördelar med min juicedetox

– Inget mer sockersug
– Extrakilon borta
– Min hud är inte lika torr
– Luktsinne extremt bra
– Enklare att stanna kvar i bra matvanor
– Kaffebegär är som bortblåst! (känner dock att kaffe är något jag VILL dricka)
– Smidigt att veta vad man ska “äta” varje dag. Man behöver inte tänka på mat.

 

Vad händer efter detoxen?

Jag fick rekommendation att fortsätta 10 dagar till. Inte med juice med med mat utan gluten, mejerier och socker. Det hade jag tänk i vilket fall. Jag ska även skippa kött, kyckling, kaffe och alkohol. Den delen är värre. Men helt möjlig! Och som jag skrev tidigare, detta är rekommendationer jag fått, inget jag satt ihop själv.

När man avslutat sin detox kan det vara bra att köra juicer en dag i veckan för att låta kroppen vila då och då.

 

OBS!

Kör inte juicedetox om du inte har ett sunt förhållande till mat. Och inte om du har unga tjejer eller killar hemma. Att se sina föräldrar dricka enbart juicer och skippa maten kan ge en skev syn på mat, ja ni fattar säkert hur jag menar. Och prata aldrig vikt i samband med detox runt barnen.

Mina småkillar undrade såklart varför mamma inte skulle äta och jag förklarade det med att jag ätit för mycket socker och min mage mådde dåligt. De köpte den förklaringen.

 

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Karin 10 maj, 2017 - 12:21

Jag hade gärna velat ha en mer utförlig beskrivning av hur det känts i kroppen under tiden och efter. Kände du dig pigg, hungrig, var de goda, drack du samma varje dag, vad var det i?
Sen blir jag lite fundersam om du främst gjorde det för att bli smalare för det är vad du framhäver? Du var ju inte direkt sjukligt fet innan så rent medicinskt tror jag inte du behövde gå ner då 3-4kg för att undvika knäproblem tex, men jag trodde du mest fokuserade på hälsa. Det blev lite ytligt tycker jag av någit jag trodde var för hälsan? Läser jag inlägget fel eller förstår du hur jag menar?

Svara
Cecilia Folkesson 10 maj, 2017 - 12:44

Hej Karin!
Kollade du filmklippet? Lite mer info i det 🙂
Som jag skrev var största anledning sockersuget och dålig mat. Men jag hade några extrakilon också.
Extrakilon berodde ju på socker och det tycker jag är dåligt för hälsan. Med andra ord: detoxen var för hälsan, med inslag av några kilo vatten som försvann samtidigt 🙂

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More