mitt sockersöta barn barn och socker

Så här mycket socker äter barn varje dag!!

av Cecilia Folkesson

Hur skulle du må om du åt som ditt barn?

 

Svenska barn äter i genomsnitt 22% socker varje dag. Helt galet! Alla med barn runt om kring sig borde se ”Mitt sockersöta barn”. En dokumentärfilm innehållandes kraftiga humörsvängningar, 20% förhöjda blodfetter, orkeslöshet samt hur mycket en glass för en femåring motsvarar för oss vuxna.

→ Se trailer här

 

Frukosten är en stor bov. En vanlig frukost för barn: Yoggi, macka och ett glas “nyttig juice”. Socker, socker och SOCKER.

→ Här hittar du bättre frukost för både barn och vuxna

 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Jennifer 7 februari, 2017 - 09:58

Tack för tipsen gällande frukost! Själv äter jag en grön smoothie (grönkål, avokado, äpple,banan, ingefära och vatten), en näven chasewnötter och en blandad näve pumpafrön/solroskärnor varje morgon. Tyvärr blir jag inte mätt. Tåls att säga att jag ammar så magen känns som ett svart hål även efter allt detta. Då min minsta verkar vara både äggallergiker och mjölkproteinallergiker så känns det svårt med komplement. Förr åt jag två kokta ägg eller omelett on jag var såhär hungrig men det kan jag inte ta till nu. Något tips?

Svara
Cecilia Folkesson 10 februari, 2017 - 11:50

Hej Jennifer!
Har du testat att baka något fröbröd? Ha massa kokosolja i ditt te eller kaffe? Du kanske ska satsa på att äta “lunch” istället för frukost? Jag gilla quinoagröten. Den mättar bra tycker jag. Finns under recept – frukost i toppmenyn 🙂

Lycka till!
// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More