Rysk yoghurt vs turkisk

av Cecilia Folkesson

Rysk yoghurt
Bättre än den turkiska i LCHF-väg. Jag äter det till frukost när jag inte är sugen på ägg. Tillsammans med massa riven kokos, lite hallon och lite nötter och frön. Jämför med den turkiska:

Rysk yoghurt
17% fett
3,5% protein
4% kolhydrater

Turkisk yoghurt
10% fett
4,2% protein
5,1% kolhydrater

TIPS!
Blanda 1 dl rysk yoghurt, några  matskedar majonäs, pressad vitlök, salt och peppar. Perfekt sås till grillad kyckling elelr köttfärsbiffar. Rosta gärna vitlöken i ugnen innan den pressas/mosas, så blir den inte lika skarp.

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Åsa 19 mars, 2012 - 12:41

Jag äter också den ryska yoghurten, min yoghurtfrulle brukar se ut så här: Rysk yoghurt blandat med en klick smetana å så tar jag i lite sukrin, vaniljpulver å riven kokos, mums!=)

Svara
FenrisMolle 19 mars, 2012 - 12:44

Önskar bara att det fanns svenskt producerad rysk yoghurt också. Som tex Hjordnära, eller Wermlands Mejerierna (alt. Arla, Skånemejerier etc).

Lägger man till chili och tomatpuré till ditt recepttips så har man väl i praktiken en Rhode Island-dressing.

Svara
ceciliafolkesson 19 mars, 2012 - 14:01

Svenskproducerad och ekologisk hade självklart varit bäst 😉

Svara
FenrisMolle 19 mars, 2012 - 16:07

Tycker ju att våra mejerier borde fattat galoppen vid det här laget.

Svara
Veronica 19 mars, 2012 - 21:43

Tack för tipset! Ska ta och köpa rysk nästa gång! Perfekt att göra smoothie på 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More