Rysk yoghurt
Bättre än den turkiska i LCHF-väg. Jag äter det till frukost när jag inte är sugen på ägg. Tillsammans med massa riven kokos, lite hallon och lite nötter och frön. Jämför med den turkiska:
Rysk yoghurt
17% fett
3,5% protein
4% kolhydrater
Turkisk yoghurt
10% fett
4,2% protein
5,1% kolhydrater
TIPS!
Blanda 1 dl rysk yoghurt, några matskedar majonäs, pressad vitlök, salt och peppar. Perfekt sås till grillad kyckling elelr köttfärsbiffar. Rosta gärna vitlöken i ugnen innan den pressas/mosas, så blir den inte lika skarp.
5 kommentarer
Jag äter också den ryska yoghurten, min yoghurtfrulle brukar se ut så här: Rysk yoghurt blandat med en klick smetana å så tar jag i lite sukrin, vaniljpulver å riven kokos, mums!=)
Önskar bara att det fanns svenskt producerad rysk yoghurt också. Som tex Hjordnära, eller Wermlands Mejerierna (alt. Arla, Skånemejerier etc).
Lägger man till chili och tomatpuré till ditt recepttips så har man väl i praktiken en Rhode Island-dressing.
Svenskproducerad och ekologisk hade självklart varit bäst 😉
Tycker ju att våra mejerier borde fattat galoppen vid det här laget.
Tack för tipset! Ska ta och köpa rysk nästa gång! Perfekt att göra smoothie på 🙂