cecilia folkesson

Reseplanering och kamerafunderingar

av Cecilia Folkesson

Oh la la!! Här sitter jag framför brasan och gör det bästa tänkbara; planerar en resa. Om några veckor kör vi en miniresa. Först ut är jag, Sid och Otis, sen kommer Johan och Zion nån vecka senare. Jag kan inte vänta att få kasta skorna, dra i mig 5 kokosnötter på raken och slänga mig i stora vågor! Den stora frågan just nu är väl huruvida jag klarar två barn, varav ett utan flygstol på en 24-timmars flygning. Jaja, jag har nog varit med om värre…

 

Och sen var det det här med kamera. Jag har bestämt mig för att investera i en ordentlig kamera en gång för alla. Har försökt att leta genvägar med det slutar alltid lika dåligt.

Jag fotar mycket med mobilen. Dels på grund av lathet, dels på kassa kameror. Sista kameran jag köpte var en Sony a5000. Superbra att man kunde få bilderna direkt till en app, fixa iordning dem lite i Afterlight och sen klart! Om man hade haft en Sony-telefon hade det säkert fungerat alldeles utmärkt. Till en iPhone, inte speciellt smidigt.

Kamera nummer två är en supergammal Canon systemkamera. Den var väl ok tills minneskortet började fastna i den.

Så alla ni kameraexperter där ute, vilken kamera är prisvärd, bra och relativt lätthanterlig? Jag gillar (som alla andra amatörfotografer) korta skärpedjup och motljus. Jag har lärt mig Canon en gång i tiden, så tänker att jag vill köra vidare med det.

Tips, snälla!

4 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Linda 9 februari, 2016 - 22:28

“varav ett utan flygstol” hur går det till rent konkret?

Svara
Cecilia Folkesson 9 februari, 2016 - 22:41

under 24 månader=knähund 😉

Svara
Jonah 10 februari, 2016 - 11:39

Har en vän som är fotograf. Han rekommenderade Canon 70d när vi frågade om backupkamera till vår 5D II.
Kan vara nått att kolla på…
/J

http://www.canon.se/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/eos_70d/

Svara
Eva 13 februari, 2016 - 11:45

Hej! Fotar hellre än bra så jag har inte så många tips själv. Jag följer en annan bloggare som verkar ha koll på foto och redigering. Titta lite här så kanske du kan få tips. http://krickelin.elledecoration.se/hur-jag-fotograferar-och-redigerar/
Tack för en fin och inspirerande blogg!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More