Proteinpulver utan socker och sötningsmedel

av Cecilia Folkesson

Jag får många frågor ang proteinpulver.
Jag testade Fitnessgurus “One whey” tidigare. Köpte hem tre olika smaker. Hade hört mycket bra om det, och när jag läste “aspartamfri” på förpackningen lät det ju kanon. Inte lika kanon när jag fick hem det dock. Både smakade och luktade extremt sött och plastigt. Och visst var det aspartamfritt, men det var istället ersatt med sukralos och innehöll artificiella smakämnen.

Holistics Vanilj är mitt absoluta favoritproteinpulver. Inget socker, inget sötningsmedel, ingen soja, inga artificiella smakämnen. Lite dyrare, men mycket, mycket bättre.

Finns att köpa här.

Om sötningsmedel från tidigare inlägg:

Det har visats i djurförsök att vissa sötningmedel har framkallat både cancer och epileptiska anfall och kan påverka halten av vissa signalsubstanser i hjärnan som i sin tur påverkar hjärnans funktion och i detta fall djurens beteende.

Nu handlar detta om större intag av sötningsmedel än vad vi får i oss, därav godkänt av livsmedelsverket. Men livsmedelsverket vill ju att vi äter margarin framför smör. Så att…

Sukralos är ett i princip kalorifritt konstgjort sötningsmedel. Dess E-nummer är E 955 och är 500-600 gånger sötare per viktenhet än vanligt socker, sackaros, vilket gör det dubbelt så sött som sackarin och fyra gånger så sött som aspartam.

Aspartam är ett sötningsmedel som används istället för socker i de flesta lightprodukter; ämnets E-nummer är E 951. Det marknadsförs som bordssötningsmedel men ingår huvudsakligen i färdiga livsmedelsvaror.

Du kanske även gillar detta

17 kommentarer

Hanna 31 augusti, 2012 - 19:07

När behöver man äta proteinpulver? Räcker inte vanlig mat?

Svara
Cecilia Folkesson 31 augusti, 2012 - 19:12

När man tränar mycket kan det vara bra med lite extra protein, speciellt om man inte hinner få i sig mat direkt efter 🙂

Svara
Hanna 31 augusti, 2012 - 19:42

Okej har funderat på om jag behöver det. Ser att många på gymmet dricker proteinshakes. Tränar kanske inte så mycket, går på pass några dagar i veckan och gymmet kanske 1 gång i veckan

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2012 - 11:21

Om du äter bra med vanlig mat räcker det säkert 😉

Svara
Annika 31 augusti, 2012 - 20:16

Vad bra att du tar upp detta. Jag har vänner som hårdtränar,pt,hälsokost etc som alla berättat för mig att alla kan ta en proteinshake även om man inte hårdtränar. Det skadar inte. Perfekt som ett tillskott på eftermiddagen före man går från jobbet och det är några timmar kvar till middagen,eller till tonårsdottern som har man har svårt att få i frukosten på morgonen. Vad säger du om deras resonemang? Om jag tränar varje morgon (pw,löpning,lite fys),äter frukost,lunch,proteinshake och sen middag…för visst är det väl bättre med en omelett och en halv avokado/majo och te med kokosfett än shaken till frukost om jag har tiden? Är det egentligen ett mål för mycket? Hur
många kolhydrater är det i den du tycker är bäst från Holistic? Vilken smak tycker du är godast? Jag kör WNT tripple protein vanilj som hae 1,4 kh/drink. Är det nåt att ha?…Eller är det onödigt för mig att ta…hämmar det viktminskning? Tar den mest för att påskynda “kommande” muskler. Har jag fattade det hela rätt då? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2012 - 11:27

Hej Annika! Jag är absolut ingen expert inom detta, bara så du vet 😉
Man jag tycker såhär; hellre mat än pulver. Jag tar det om jag kör ett hårt pass och vet att jag inte hinner få i mig mat den närmsta halvtimma/timman. Man kan llika gärna ha med sig 2 ägg till gymmet, men då blir man lite mer mätt än man blir på proteinpulver. Och jag vill få i mig massa mat på kvällen då jag ofta tränar på morgonen.

Holistics proteinpulver innehåller 3,4 gram kolhydrater per servering.
Vet inte vad det är för sötningsmedel i din, holistics har inga, därför gillar jag det bäst 🙂

Tränar du mycket och äter proteinpulver behöver du nog inte oroa dig för viktökning. Speciellt inte med holistics.

Hoppas du fått lite svar på det du undrade över.

// cecilia

Svara
Hanna 31 augusti, 2012 - 20:34

Vad heter dina Nike som du kan ha utan sockar?

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2012 - 11:28

Nike Free 3.0 v4

Svara
Isabell 31 augusti, 2012 - 20:59

Vad anser du om det nya proteinpulvret från star nutrition som är sötat med stevia?

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2012 - 11:30

Jag är inget fan av stevia. (även om det är MYCKET bättre än aspartam mm.)
Eftersom jag har kört lchf så länge blir stevia väldigt sött. Och jag tror det är lättare att få ett sockersug om man håller på att trycka i sig stevia. Kanske inte fysiskt, men mentalt 😉

Men vill du ha ett sött proteinpulver tycker jag du ska välja det med stevia.
/ Cecilia

Svara
Annika 31 augusti, 2012 - 21:04

@Hanna…De heter Nike Free 3.0 v4…:-) jag har exakt likadana och de är mitt absolut bästa skoköp någonsin. 🙂

Svara
Hanna 31 augusti, 2012 - 21:13

Tack!! Tänkte köpa ett par nya till att ha inne men det kanske är meningen att man ska använda dem ute?

Svara
Cecilia Folkesson 1 september, 2012 - 11:31

Jag har mina både ute och inne

Svara
Annika 31 augusti, 2012 - 22:03

På Nikebutiken där jag köpte dem sa dem att du kan ha dem till allt. Pw, till vardags,löpning,workoutpass,gym..bara att torka av dem om de är lite smutsiga, så jag har dem till allt…känns ju knappt att du har nåt på dig…du blir iallafall inte trött i fötter eller vader,( som jag ofta blivit i andra gympaskor.

Svara
Leffe 24 juli, 2013 - 18:12

Hej

Är det där bästa protein pulvret enligt dig och passar det bra om man styrketränar?

Mvh

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2013 - 21:21

Japp, det tycker jag 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More