Pepparkakskulor – Nyttigare julgodis

av Cecilia Folkesson

Vi fortsätter att förbereda inför julen med nyttigare alternativ. Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. Alla barnen är med och mixar och rullar!

Chokladdoppade pepparkakskulor
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
8 dadlar
1 msk kokosolja
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk ingefära (om man gillar mycket ingefärssmak)
50 gram mörk choklad

1. Kärna ur dadlarna
2. Kör alla ingredienser i matberedare
3. Rulla små bollar och ställ in i kylen i ca 30 minuter.

4. Smält chokladen i vattenbad 
5. Doppa halva pepparkakskulan i chokladen. Förvara i kyl.

 

3 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Ida 6 december, 2015 - 07:00

Dessa ska jag absolut testa! Använder du färska dadlar?

Svara
Cecilia Folkesson 6 december, 2015 - 21:31

japp, färska 🙂

Svara
Helen 4 september, 2018 - 11:46

Kan man byta ut cashewnötterna mot en annan nöt? 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More