lunch i påse

Pås-lunch is the shit.

av Cecilia Folkesson

Som jag skrivit tidigare så är jag väldigt dålig på matlådor. Jag lagar sällan tillräckligt med mat (läs: äter upp allt) och sen gillar jag lyxen i att gå ut och äta lunch på veckorna.

Men de senaste veckorna har jag faktiskt fått med mig matlåda till jobbet. Eller rättare sagt: matpåsar. 

Så mycket smidigare att ha påsar med sig istället för att diska matlådor, hålla reda på sina matlådor, och transportera dessa hem igen. Jag vet inte hur många matlådor jag ägt. Nu äger jag inte lika många. Det är som med pennor.

Ikväll kommer recept på denna sjukt goda kycklinggryta med kokosgrädde. Missa inte det!

 

20140225-124625.jpg
En supergod middag med familjen.

20140225-124632.jpg
Pås-lunch. Allt i varsin påse för att slippa att det blandas ihop till en sörja som det gör i matlådor.

20140225-124639.jpg
Bara att häll upp, värma och kasta påsarna. Säkert inte supermiljövänligt, men vad är värst? Några tunna påsar eller diska matlådor under rinnande vatten?
Nån som vet?

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

www.uppochhoppa.se 25 februari, 2014 - 14:40

Jag kör ofta Ikeas zip-påsar, de är lite tjockare i kvalitén och känns därmed som mindre risk att de går sönder. Men jag har nog inte vågat ha sås i dem… men typ sallader av diverse slag och så. Håller med om matlådor, de bara försvinner för mig! 🙂

Svara
Sanna 25 februari, 2014 - 20:34

Jag skulle tro att plastpåsar är ganska mycket sämre både i miljösynpunkt (det går åt mer resurser och framförallt ändliga resurser till en massa plast än att diska i vatten, och sen bryts det ju inte ner heller) men även ur hälsosynpunkt (då mjukplaster fäller ut mer hälsofarliga ämnen och annat ogott än hårdplast, framförallt är den plast som är i matlådor gjord för att tåla frys och micro och är därför bättre för de ändamålet)
Förlåt för en tråkig kommentar, men jag försöker väga upp det med att säga tack för en bra blogg! 😀

Svara
Cecilia Folkesson 25 februari, 2014 - 20:45

Ingen tråkig kommentar alls! Du har säkert rätt i det 🙂

Svara
Lindha 25 februari, 2014 - 20:57

Skulle aldrig våga ha något såsigt i en påse 🙂 Kör alltid matlåda, dock värmer jag maten på tallriken och aldrig i lådan just pga att jag inte vill ha en massa plastgrunk i min mat… Gjorde en förträffligt god thaisoppa idag som jag åt med massa grönsaker i till lunch på min lediga dag 🙂

Svara
Emma K 25 februari, 2014 - 21:15

Bra tips och bra recept – men jag dissar plast av just samma anledningar som kommenterats ovan. Jag kör på glasburkar. Kan användas oändligt många gånger och kör dem i diskmaskinen.

Svara
Anna 26 februari, 2014 - 11:22

Det finns ju “plastpåsar” för livsmedel som är biologiskt nedbrytbara. Har dock inte testat själv, och vet inte om det är bättre än att diska matlådor ur miljösynpunkt och vet inte om dom kan avge ämnen till maten som är farliga ur hälsosynpunkt. Men känns ju som ett steg mot win-win! 🙂

Svara
Anders K 26 februari, 2014 - 23:12

Vart tog receptet vägen som du utlovade på denna kycklingrätt?

Svara
Cecilia Folkesson 27 februari, 2014 - 08:00

Kommer under dagen! Ursäkta förseningen 🙂

Svara
Jonna 27 februari, 2014 - 00:19

Väntar förväntansfullt på receptet!

Svara
Cecilia Folkesson 27 februari, 2014 - 08:01

Kommer under dagen! Ursäkta förseningen!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More