Tidigare i veckans skrev jag om socker och olika typer av sötning. Jag får ofta frågor som “Varför är det mer ok att äta nicecream men inte vanlig glass?” och “hur kan du tycka dadlar är bra, det är ju jättesött!”
Jag förespråkar inte socker. Jag tycker absolut inte man ska äta socker varje dag. Men när man väl gör det (för det gör de flesta, dessa recept är mina absolut mest klickade) kan man välja bättre alternativ.
Med bättre menar jag att man skippar konstiga tillsatser som syntetiska färgämnen, förtjockningsmedel osv. Det är självklart bättre att göra sitt eget godis. Man har full koll på ingredienser, typ av sötning och man vet exakt vad man får i sig.
Vill man dessutom skippa mjölkprodukter och gluten är det perfekt att göra något av dessa recept till helgen!
Nyttigt godis till helgen – 5 recept
Fler recept?
I min receptbank finns 100-tals recept. Allt från nyttiga och mättande frukostar, bra mellanmål till barnen, snabba luncher och supergoda middagar!
Choklad- och nötpraliner med kakaonibs
Tips!
Jag handlar mycket av mina ingredienser på bodystore.com. Prisgaranti – Fri frakt – Fria returer!
[Annonslänk]
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
1 Kommentar
[…] är nyttigt och gjort utan en massa konstiga tillsatser och mängder med socker. Kostrådgivaren Cecilia Folkesson ger tips på några recept som ni kan prova på till helgen. Det finns massor med fantastiska […]