pepparkakskrydda

Nyttiga pepparkakskulor

av Cecilia Folkesson

Förra årets favorit blev pepparkakskulor! Ett perfekt alternativ till pepparkakor i jul. Nyttiga, superenkla att göra, få ingredienser och man behöver bara köra dem snabbt i matberedaren och sen rulla små kulor.

 

Nyttiga pepparkakskulor

1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
8 färska dadlar
1 msk kokosolja [annonslänk]
1 msk pepparkakskrydda (jag kör 1,5 msk men då blir de väldigt smakrika)

 

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna
  2. Kör alla ingredienser i matberedare (spara lite av mandlarna och mixa med i slutet så det blir lite större nötbitar i kulorna)
  3. Rulla små bollar
  4. Pudra över lite kanel och förvara i kylskåpet

 

Läs mer: Gör din egen pepparkakskrydda
Läs mer: Alla mina julrecept hittar du här

 

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

8 kommentarer
1

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Christina 20 december, 2017 - 14:13

Hej!
vet du möjligtvis hur länge de håller?
Hälsningar Christina

Svara
Cecilia Folkesson 18 december, 2020 - 16:45

De håller några dagar i kylskåp 🙂

// Cecilia

Svara
Ida 18 december, 2018 - 15:09

Bör man blötlägga cashewnötterna och mandlarna först?

Svara
Cecilia Folkesson 18 december, 2020 - 16:46

Det kan man göra 🙂
// cecilia

Svara
Tildisa 4 december, 2020 - 12:54

Gjorde dessa i går. Jag blötla cashewnötterna lite och hackade mandeln smått innan jag blandade allt. Rullade i manelkross och kanel. Det blev supergoda!!! Smakar som att man tjyvar pepparkaksdeg! ☺️

Svara
Cecilia Folkesson 18 december, 2020 - 16:46

Haha 😉
Härligt att höra!

// Cecilia

Svara
marlenlindholm@gmail.com 16 december, 2020 - 13:01

Det går väl bra att frysa dem?

Svara
Cecilia Folkesson 18 december, 2020 - 16:47

Det ska säkert går bra – har ej testat dock

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More