socker LCHF

Några röster om LCHF

av Cecilia Folkesson

Jag skrev ett inlägg om socker för några dagar sen. Det fick så himla mycket bra kommentarer, så jag har listat delar av dem här. Det kan vara skönt att läsa hur andra upplevt sina övergångar från massa kolhydrater och socker till ett bättre alternativ. För i början kan det vara sjukt jobbigt. Det är det för de flesta. Men det går över!

Här finns inlägget med samtliga kommentarer.

Elin:
… men sötsuget är som bortblåst, och nu sitter jag här på andra sidan och säger det alla andra sa: jag trodde inte det var möjligt! Men det är så j-kla möjligt!

Johanna:
Jag kom på mig själv igår, “men herregud jag har inte ens tänkt på eller känt av mitt sötsug idag”…är det möjligt? Jag har ätit lchf i ca: 3 månader nu och det är som sagt först nu jag till och med börjar glömma bort hur påtagligt mitt sötsug varit tidigare. Hur underbart är det inte =) Att kunna gå i mataffären utan att pinas. Det är bland det bästa som hänt mig, för jag har fått ett helt nytt liv med LCHF.

Sara:
Jag hade inte som mål att börja LCHF:a utan tränade för marathon och märkte att långpassen gick bättre om jag åt mindre kolhydrater.

Anna:
Inte bjuder vi en förredetta alkoholist på alkohol men jag som matmissbrukat o jojobantat o inte kan hantera socker “borde väl kunna äta tårta nu när det är kalas”

Therese:
Jag började med LCHF för ca en månad sedan, och den första veckan var inte trevlig. Hade huvudvärk, yrsel, svaghet, illamående och orkade ingenting. Sen en dag slog det över, och jag mådde plötsligt jättebra! Inte konstigt att min stackars kropp reagerade så hårt när jag hade plågat den år ut och år in.

Terese:
Sedan jag började med LCHF har jag fått mycket bättre balans i kroppen och inte ont i magen som jag alltid hade när jag ätit.

Malin:
Numera ca 4mån HELT sockerfri är det ingenting jag ens tänker på och kan ibland känna att jag BORDE vara sötsugen, men icke! Så jävla skönt!

Malin:
När jag fikar med folk som frågar “blir du inte ens lite sugen?” Så blir jag nästan förvånad över mitt eget sätt att tänka. Brukade jag bli sugen på det DÄR?

Alma
Så, för 1 vecka sedan och 4 dagar valde jag att utesluta allt socker o alla kolhydrater (äter ovanjord grönsaker). Och det funkade! Jag klarar det! Jag är fortfarande i någon slag chock. Jag, utan godis i mer än en vecka..?

Saker som hänt redan:
– Jag är piggare på morgonen.
– Jag har mer energi hela dagen.
– Jag blir inte “akut-hungrig”/sugen.
– Jag har hårdare o längre naglar.
– Jag är gladare.
– Jag har mindre problem med magen.

Jag är så lycklig över det här nya livet som jag snubblade in i av en händelse. Det var verkligen inte planerat eller något alls.

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Lisa 19 januari, 2013 - 18:39

Sedan jag drog ner på mitt sockerintag har jag fått så mycket skit från allt och alla i min omgivning och under hela hösten mådde jag jätte dåligt för att jag typ kände mig utstött, låter jätte konstigt men det kändes så.. men jag mår så himla mycket bättre nu. Visst får jag i mig socker i vissa livsmedel etc men väldigt små mängder jämfört med förut och jag älskar att kunna unna mig en näve nötter eller annat istället för en godispåse. Jag äter väldigt ren mat, mycket grönt och jag bara älskar det! Folk får säga vad dem vill.. har besämt mig nu inför det nya året att inte bry mig om vad folk säger utan det är faktiskt mitt liv och mina val, jag menar, det kan ju inte göra att mina vänner mår dåligt om jag inte äter lika mycket socker som dem? Jag känner mig snyggare än aldrig förr och min hy har så mycket mer lyster än förut. Jag trivs mer med mig själv, bara positiva saker helt enkelt men ändå tycker folk att det är negativt att jag inte frossar i godsaker bara för att dem själva gör det. Detta medberoende, varför skall det finnas?! Så mycket skit som jag får ta hela tiden för att jag inte vräker i mig socker som förr, jätte kontsigt men jag antar att det alltid kommer att vara så.. känns ju som att man måste gå tillbaks till sin onyttiga livsstil för att få vara “en i gänget”.. blev i allafall glad när jag läste din blogg och ditt inlägg om socker. Då vet jag att det finns fler som mig och jag vet att det är det rätta tänket.. så jobbigt att behöva hävda sig för alla hela tiden bara… men jag ska kämpa på! Ta ingen skit hehe! Tack för en super bra blogg!

Svara
Cecilia Folkesson 19 januari, 2013 - 18:48

Hej Lisa! Helt rätt att du står på dig. Bara deras avundsjuka att inte kunna va lika stark som du är 🙂
Kör ditt race, du verkar göra det galant! Och som sagt, du är ju inte ensam 🙂
/ Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More