cecilia folkesson lista

Mina topp 10 dåliga vanor

av Cecilia Folkesson

Efter några års bloggande har jag såklart full koll på vilka av mina inlägg som flest läser. De som toppar är sjukhusvistelser/misslyckanden, barnuppfostran och efterrätter. I den ordningen.

I början skrev jag mest om vad jag tränade och åt till lunch. Inte så inspirerande kanske. Sen var det en period av bara recept. Mitt mål har alltid varit att ha en sida med recept och tips för ett mer hälsosamt liv. Låter enkelt kanske, men det är svårt att hitta en bra balans. Kommentera gärna vad du vill se mer av 🙂

Men eftersom misslyckanden ligger på topp ett, strartar jag veckan med 10 av mina absolut sämsta vanor:

 

Mina 10 mest dåliga vanor

1. Jag är väldigt morgontrött och snoozar för länge och mycket. Jag sätter 3 larm varje morgon sen ringer de i kanon alldeles för länge…

2. När jag blir arg blir jag j*****t arg. Jag går all in när jag blir upprörd över något. Men sen går det i och för sig över snabbt.

3. Jag fastnar i serier på ett osunt sätt. Hittar jag en serier jag gillar är jag fast! Hade jag inte haft barn hade jag lätt kunnat ligga i sängen en hel dag för att kolla serier. Och deppet jag upplevde när jag sett sista avsnittet Sopranos vill jag knappt tänka på….

4. Beslutsångest när det kommer till restauranger. Detta är inte populärt hos de jag reser med. Alltså oftast Johan och barnen. Är jag på en ny plats vill jag hitta det bästa stället. Mardrömmen är att “bara ta” en restaurang för att sedan gå förbi den grymmaste restaurangen någonsin närt man just ätit klart.

5. Jag bokar allt i sista sekund. Nu senast var det flygresan till sommaren. “Kolla Johan, jag nar hittat de bästa flygbiljetterna”! Nu 2 månader senare: inte så bra priser längre…

6. Jag skjuter gärna upp saker. Bara för att få den där extra stressfria dagen. Fast sen blir det superstressigt istället. Såklart.

7. Avbokningsmästare! Detta hör ihop med att jag bokar saker sent och inte gillar att planera. Väldigt dåligt. Men hur kan man ens veta om man vill göra en specifik sak en månad innan?

8. Expert på att hitta på ursäkter för att inte träna. Allt från att det är för kallt ute, till att gymmet inte har någon dusch.

9. Jag städar för sällan. Tänk om man kunde småstäda lite då och då istället för att varje gång chockas över dammet, den smutsiga toaletten, tomma lådor och dom där högarna tvätt som ska läggas in i garderoberna…

10. Svara på privata meddelande. Får jag ett sms läser jag det och tänker “jag ska svara sen”. När man gör detta för många gånger glömmer man av dem och har supersvårt att komma ihåg att man ska svara. Förlåt!

 

Vilken är din sämsta vana? Eller skriver du kanske under på alla dessa?!

 

 

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Jen 5 mars, 2018 - 15:34

En till med osunda serievanor! Just nu bökar den minsta runt rätt mycket runt mig på nätterna. Det leder till många uppvak. Tillslut så hinner hjärnan tänka till på serien jag är fast i och då är det kört, jag somnar inte om. Så då ligger jag och tittar på serien fast klockan är 02:05 och jag kan i.n.t.e. sluta…. sen är jag en zombie på dagen.

Svara
Cecilia Folkesson 6 mars, 2018 - 08:33

Hej Jen!
Ja det där med serier är livsfarligt! Jag har börjar lyssna på ljudbok, det göt att man somnar enklare, i alla fall funkar det kanon för mig 🙂

Tycker du ska testa!

// cecilia

Svara
Nathalie 5 mars, 2018 - 17:58

Jag kan faktiskt relatera till de flesta av dina punkter 😛 Älskar såna här listor!

Svara
Cecilia Folkesson 6 mars, 2018 - 08:34

Hej Natalie,
haha, härligt att höra 😉

Det kommer fler listor! Några förslag?

// cecilia

Svara
Malin 5 mars, 2018 - 23:48

Jag skriver under på allt! Speciellt det där med planering, avbokning och uteblivna svar på sms. Lite mañana mañana.. Men jag tycker också att jag är vansinnigt upptagen hela tiden med viktiga saker 😀

Svara
Cecilia Folkesson 6 mars, 2018 - 08:35

Åh så skönt att höra att man inte är ensam, haha 😉

// Cecilia

Svara
Caroline 6 mars, 2018 - 04:13

Alltså jag är så chockad att det är precis som att det är jag som har skrivit denna listan… Jisses!! Exakt allihopa har jag också. Skjuta på saker o får sen stressa… avboka, hatar planera, morgontrött… Dålig på att höra av mig/svara. Skönt man inte är ensam… 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 6 mars, 2018 - 08:36

Hej Caroline,
Hahaha! Helt galet ju! Vi får skärpa till oss 😉

Ha en fin dag, och glöm inte att svara på dagens sms 😉

// Cecilia

Svara
Mathilda 15 mars, 2018 - 16:31

Så skönt att se att man inte själv i sina dåliga vanor. Känner igen mig på nästan alla punkter!
Tack för en super fin och bra blogg 😀

In Wellness
Mathilda

Svara
Cecilia Folkesson 15 mars, 2018 - 21:36

Hehe, och jag har så många fler 😉
Kul att vi är två på de flesta!

Och TACK <3 Blir så glad av höra det!

Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More