natural cycles

Mina första veckor med Natural Cycles – igen!

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Natural Cycles –

 

Äntligen har jag kommit igång att använda Natural Cycles igen! Jag använde det flitigt mellan de två yngsta barnen, men när Otis var nyfödd kom jag ur rutinerna. Nu börjar jag varje morgon med att mäta min temperatur och skiva in i appen. Så enkelt!

Min kropp tål verkligen inte hormonella preventivmedel. Mitt humör blir fruktansvärt, jag mår illa och känner mig svullen och konstig. Så inget absolut för mig.

 

Helt naturligt & utan biverkningar

Natural Cycles är det enda preventivmedel jag testat som verkligen funkar för mig. Helt naturligt, utan biverkningar och ett certifierat preventivmedel! Ett annat plus med Natural Cycles är att man lär känna sin kropp. Man har koll på när man har ägglossning och när ens mens är beräknad.

Fungerar alltså lika bra både om man vill bli, eller vill undvika att bli gravid.

 

Så här använder du Natural Cycles:

  1. Mät din temperatur innan du går upp på morgonen. Du behöver en basaltermometer som mäter din temperatur med två decimaler. Jag har lagt till en notis i min väckarklocka för att inte glömma.
  2. Öppna appen och skriv in din temperatur och om du har mens. Ju mer info du lägger in, desto snabbare får du fler gröna dagar. Har du feber eller har sovit lite en natt, hoppa över att lägga in din temperatur den morgonen.
  3. Efter några menscykler börjar du få fler gröna dagar och kan enkelt se i appen när du kan ha oskyddat sex. Tänk på att detta preventivmedel inte skyddar mot könssjukdomar.

 

natural cycles

Efter ett tags mätande får man fler och fler gröna dagar i appen. (Alltså när man kan ha sex utan att skydda sig.) Jag har mätt i någon vecka nu och har inga gröna dagar ännu. Men dessa kommer bli fler och fler per månad ju mer noga man är att lägga in sin temperatur varje morgon och klicka i när man har sin mens.

Du måste vara över 18 år för att använda Natural Cycles.

 

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

Effie 27 november, 2017 - 08:36

Googla gärna på Billingsmetoden. Man kollar livmoderhalssekretet också, utöver temp. Det brukar väldigt tydligt visa när ägglossning är på gang.

Svara
Cecilia Folkesson 27 november, 2017 - 09:35

Tack för tips 🙂

// Cecilia

Svara
Emma 27 november, 2017 - 09:59

Problemet med en sådan här metod för mig är att jag blir extra sugen när det är ägglossning och min man klarar inte av kondom. Men med p-piller dödas denna lust så vet inte vilket som är bäst. :/ Tänkte prova p-ring då jag hört att detta ska vara mildare men vet inte.

Kopparspiral är ju utan hormoner men vet ju många som fått läskiga biverkningar ändå!

Svara
Cecilia Folkesson 1 december, 2017 - 09:33

Hej Emma,
Åh, dilemma! Har ni testat olika typer av kondomer?

Och håller med dig angående kopparspiral…

Lycka till och hoppas ni hittar ett alternativ som funkar för er 🙂
Hälsningar Cecilia

Svara
Mickan 27 november, 2017 - 10:13

Jag är så sugen på att testa NC men hört så många delade åsikter om det. På senaste efterkontrollen avrådde BM mig från detta då antalet oönskade graviditeter tydligen är många hos de som använder NC. Hon sa att de endast råder att använda ifall man vill bli gravid. Just nu har jag inget preventivmedel (förutom två barn i sängen varje natt då, haha) och vet inte hur jag ska göra för vägrar hormonella sådana igen!

Svara
Natural Cycles 28 november, 2017 - 10:51

Hej Mickan,

Barnmorskorna vi har hunnit diskutera med och förklara hur Natural Cycles fungerar är positiva, men då vi är ett globalt företag tar det lite tid innan vi hinner prata med flera! Det är även lätt hänt att man förväxlar NC med andra appar och metoder på marknaden, men Natural Cycles är den enda certifierade preventivmedelsappen!

Precis som med alla preventivmedel är det tyvärr risk att man blir gravid, då det enda som är 100% säkert är att avstå från sex. Därav är det är upp till var och en att hitta och använda ett preventivmedel som passar ens livsstil och kropp. Vid typisk användning av NC är det 7 av 100 som kan bli gravida inom ett år, som är jämförbart till andra metoder som behöver daglig rutin precis som p-piller (9 av 100.) Anledningen till att Natural Cycles inte fungerar för vissa är primärt pga att man inte använder skydd på röda dagar tyvärr.

Har du några frågor så är du välkommen att maila support@naturalcycles.com och så hjälper vi dig.

Bästa hälsningar,
Jessica på NC

Svara
Mickan 28 november, 2017 - 17:50

Tack för ert svar!

Svara
Cecilia 30 november, 2017 - 14:49

Jag tycker att det här är ett bra alternativ till andra preventivmedel, men det som gör mig besviken är att jag inte kan använda mig av NC om man ska följa rekommendationen om att man ska sova 4 h sammanhängande. Vilken sällan händer när man har små barn, i alla fall inte jag. Så jag önskar att ni kunde utveckla den på något vis så att man oavsett hur ens sömn är kan mäta och använda sig av NC.

Svara
Natural Cycles 30 november, 2017 - 15:46

Hej Cecilia,

Om det är så att du har barn som väcker dig under natten så kan du mäta efter den längsta sömnperiod som du får under natten bara.
Vi skriver lite mer om det här:
http://ask.naturalcycles.com/customer/sv/portal/articles/2815173

Om du har några funderingar så maila gärna support@naturalcycles.com, vi finns här för att hjälpa!

Vänliga hälsningar,
Jessica

Svara
ellinor 27 november, 2017 - 12:59

Är inte hela poängen med preventivmedel att en ska kunna ha sex och ändå inte bli gravid?

Svara
Cecilia Folkesson 28 november, 2017 - 07:57

Hej Ellinor! Haha, jo, absolut! Efter några månader kan man det även med detta preventivmedel. Ju längre tid man använder Natural Cycles och mäter sin temperatur, ju bättre kan appen analysera ens cykel. På så sätt får du fler och fler gröna dagar varje månad. Dessa dagar är säkra dagar att ha sex utan att bli gravid. De få röda dagar (som noggrann mätning resulterar i) får man använda tex kondom.

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More