Jag fick en frågan för ett tag sen: Vilket är ditt mest populära recept? Och ska jag vara helt ärlig – jag hade ingen aning. Jag har rätt bra koll på hur många besök jag har per dag, vecka och månad och såklart min målgrupp. Men detta hade jag dålig koll på.
Jag gissade att det var något av bröden, men jag trodde att kladdkakan skulle ligga på denna lista. Och allt godis känns som det delas väldigt mycket.
Så nu har jag kollat ordentligt och listat mina fem mest populära recept det senaste året. Har du testat någon eller några av dessa?
Plats 5
Saffranskulor
Detta är egentligen ett julrecept som delades flitigt under julen. Men man kan enkelt byta ut saffranet mot till exempel vaniljpulver, lakritspulver eller limezest och lite pressad lime.
Recept: Saffranskulor
Plats 4
Kokosgröt
Denna kokosgröt är både paleo- och LCHF-vänlig. Jag brukar toppa med bär, kokos och nötter och toppa med nötmjölk. För en extra god gröt – ha i en bit kakaosmör, så gott! [adlink]
Recept: Krämig kokosgröt
Plats 3
Rispudding med chiasylt
Denna rispudding, eller mjölkfria risifrutti är en av barnens favoriter. Den är gjord på kokosmjölk med lite vaniljpulver. Väldigt god! Vi serverar den med chiasylt på hallon eller blåbär.
Recept: Rispudding med chiasylt
Plats 2
Frö- och nötbröd
Här kommer brödreceptet jag trodde låg i topp. Frö- och nötbröd som man enkelt blandar ihop och gräddar i en brödform. Ingen jäsning behövs och man kan ta de frön och nötter man redan har hemma. Bara att köra på samma mått. Toppa gärna med avokado, tomat och basilika. Ringla över lite pesto, salta och peppra.
Recept: Frö- och nötbröd
Plats 1
Zucchinifrallor
Och det mest populära receptet under året: Glutenfria zucchinifrallor! Dessa är fria från spannmål och både LCHF- och paleovänliga. Det bästa av allt? Barnen älskar dem! Har man inte xucchini hemma kan man ha morot i istället.
Recept: Glutenfria zucchinifrallor