Mejerifri LCHF

av Cecilia Folkesson

Jag har under en längre tid försökt att äta så lite mejerier som möjligt. Min mage mår mycket bättre av det. Och jag känner mig piggare utan. Jag säger inte att mejerier inte är bra eller gott. Jag älskar ostar. Bland det godaste jag vet. Men jag har svårt att hålla mig till lite. Äter jag en bit ost har jag snart druckit fyra koppar kaffe med grädde osv.

Mejerier beroendeframkallande? 
Mejeriprodukter innehåller opioida peptider. Dessa är beroendeframkallande och påverkar belöningssystemet. Men vi reagerar så klart olika på mejeriprodukter som på allt annat. Har man varit, eller är sockerberoende är det vanligt att man även är känslig för mjölkproteinet.

#MejerifriLCHF på Instagram
Det blir ju något svårare med maten när man minskar på mejerierna. Så vad kan vi göra för att hjälpa varann? Jo, vi taggar våra mejerifria maträtter och tips med #mejerifrilchf
Nu finns det 4 bilder under den taggen. Tillsammans kan vi göra denna listan lååååång!

Följ mig gärna på instagram, jag heter @ceciliafolkesson

Ha en bra dag!

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Angelica - Vardagsliv med LCHF 27 juni, 2013 - 07:39

Men vad smart, att jag inte tänkte på det! Ska genast börja tagga mina bilder #mejerifrilchf!! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2013 - 08:49

Ja!!

Svara
Cavewoman 27 juni, 2013 - 09:50

Efter att ha ätit LCHF sedan 2009 har jag sedan i höstas gått över till Paleo. I början var det svårt med maten, men jag skaffade mig en pärm och plastfickor och började genast söka recept på svenska och amerikanska paleo -hemsidor. Köpte faktiskt även en del amerikanska Paleo-kokböcker. Så fort jag ser något intressant recept så skriver jag ut det och sätter i pärmen. Pärmen är även ordnad under olika flikar kött, kyckling, köttfärs osv. Idag åtta månader senare har jag nu en gedigen samling recept säkert 200-300 st. Mycket att välja på med andra ord.

Svara
Frida - lugnochlycklig.blogspot.se 27 juni, 2013 - 09:51

Mycket intressant det du skriver om att mejerier är beroendeframkallande och påverkar belöningssystemet! Nu förstår jag verkligen varför jag faller tillbaka om och om igen när jag i själva verket mår dåligt av mejerierna! Detta ska jag läsa mer om! =)

Svara
Nadja Eleonora 27 juni, 2013 - 11:07

Men det är det kär som jag älskar med instagram! Att man kan söka efter intresse och inspiration om nästan vad som hellst!
Tror att jag kan bidra en del 🙂

När det gäller det här med ost, jag har märkt samma sak! Kan bara inte sluta äta! Men jag går över till kolhydrater när osten är slut. Helgalet!

Svara
Linnéa i Colorado 27 juni, 2013 - 15:03

Toppen tycker jag, men varför inte bara #paleo?

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2013 - 15:25

Hej! det kan man absolut kalla det. Men många ser paleo som en väldigt fruktrik och fettsnål kost, och det tycker jag inte riktigt stämmer. Jag hade velat

Svara
Linnéa i Colorado 1 juli, 2013 - 17:30

Det är nog sant, mer frukt än vad LCHF promotar, men fettsnål är den inte direkt 🙂 Härliga recept!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More