Gröna gårdar lammjärpar

Lammfärsjärpar med mynta och fetaost

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Gröna gårdar – 

 

Nu har jag satt ihop ett nytt recept med lammkött från Vårboxen från Gröna gårdar: Lammfärsjärpar med mynta och fetaost. Just lamm och mynta är supergott tillsammans och med fetaosten blev dessa en fullträff!

Jag serverade mina med en syrlig fänkålssallad med dill, men det går lika bra att servera med rostade rotfrukter eller en stor matig sallad.

 

Ekologiskt och gräsbetat från Gröna gårdar

Hos Gröna gårdar hittar du kött från gräsuppfödda djur. Detta kött har en bra balans mellan fettsyrorna omega-3 och omega-6 då djuren inte är uppfödda på spannmål. Djuren får växa i växa upp långsamt, köttet får en fyllig smak och blir välmarmorerat och naturligt mört.

Alla gårdar runt om i Sverige som köttet från Gröna gårdar kommer ifrån är KRAV-certifierade. Det innebär att de uppfyller KRAVs regler för djurhållning och växtodling  – helt naturligt svenskt kött!

 

Gröna gårdar lammjärpar

Lammfärsjärpar med mynta och feta

ca 500 gram lammfärs
1 ägg
100 gram fetaost
1 kruka färsk mynta
Salt
Nymalen svartpeppar

– Blanda ihop färsen med ägg, smulad fetaost, hackad mynta och kryddor. 
– Forma järparna och stek i smör.

 

Fänkålsallad citron dill

Fänkålssallad

2 fänkål
1 citron
Färsk dill
Några msk olivolja eller rapsolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

– Hyvla fänkålen fint med förslagsvis en mandolin. 
– Lägg fänkålen på ett fat, pressa över ungefär halva citronen.
– Ringla över olja och saltar och peppra.
– Toppa med färsk dill och zest från citronen.

 

Gröna gårdar lammjärpar Servera med rostad potatis och dillaioli.

 

Fler recept med kött från Gröna gårdar:

Köttbullar med vitkålsmos
Barnvänlig gulaschsoppa
Lammgryta med quinoa och myntayoghurt

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More