sellerijuice cecilia folkesson

Hälsofördelar med sellerijuice

av Cecilia Folkesson

Nu har jag druckit sellerijuice varje morgon i två månader. Det har blivit några ofrivilliga uppehåll, men inte mer än två dagar i sträck.

Läs mer: Så gör du sellerijuice

 

Mina hälsofördelar med sellerijuice

Det har jag! Jag känner inte av hjärndimman lika mycket längre. Jag läste om just denna när jag började men förstod inte riktigt vad hjärndimma innebar. Men nu gör jag det! Det känns inte som man har den där trötta hinnan över sig. Svårt och förklara, men man känner sig mer pigg. Även magen känns bättre. Inte lika uppblåst som den ibland tidigare kunde vara. Magen känns mer i balans. Väldigt bra! 

 

Det har varit en hel del diskussioner gällande sellerijuice. Dels att mannen bakom sellerijuice-treden Anthony “Medical Medium” William, kallar sig ”the spirit of the most high” och att det inte finns någon forskning bakom hans påståenden.

Men då tusentals sellerijuice-fantaster världen över har upplevt massa hälsofördelar finns det väl ingen ursäkt att inte testa, om man känner för det.

Selleri är ju trots allt en helt naturlig råvara som ingen tjänar pengar på, förutom selleriproducenter och mataffären.

 

sellerijuice

Läs mer om sellerijuicen här

 

Tips!
• Välj helst ekologisk selleri då den vanliga är hårt besprutad.
• Mellan juli och oktober kan du hitta svensk selleri i butiken.

 

Era erfarenheter av sellerijuice

Jag har fått en hel del kommentarer av er, både på bloggen, Instagram och Facebook.
Här är några av dem:

 

“Har druckit 4 dl ren sellerijuice i snart 2 veckor. Förhoppningsvis stärker den upp sköldkörteln och rensar ut bakterier och virus. Jag känner mig piggare, mindre uppblåst och andedräkten på morgonen har blivit mycket bättre”

“Har druckit sellerijuice i 3 månader. Piggare, känns skärpt i hjärnan, ögonen ser pigga ut. Min hy är mycket bättre. Sover gott. Var utmattad för ca ett år sedan och har varit väldigt trött efter det, men inte nu.”

“Dricker sellerijuice varje dag. Har sån bebishy, så lugn mage, mer energi, bättre sömn, bättre koncentration. Å jag som inte ens märkte att jag hade ”problem” innan jag började dricka. Magiskt.”

“Druckit i 1 1/2 månad. På tom mage på morgonen 20 min innan frukost. Eter utmattning …känner jag mindre hjärndimma, piggare ,bättre mage o hy..mm kommer INTE sluta”

“Drack varje dag i 2 månader och blev av med en hosta som jag haft hela hösten. Sov mycket bättre på natten!”

“Saken är inte angenäm men för mig spelar det ingen roll. Jag dricker det regelbundet sedan i somras. Tycker att det ger en bra känsla i kroppen.”

“Har druckit ren sellerijuice sedan nov -18 och mår mkt bättre i magen samt har mer energi. Smakade gräs i början men nu tycker jag att det är gott.”

 

 

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Nina 21 april, 2019 - 21:28

Hej! Pressar du ny sellerijuice varje morgon? Eller funkar det att pressa mycket en dag och dricka av den kommande dagar? Med vänlig hälsning, Nina

Svara
Cecilia Folkesson 24 april, 2019 - 22:54

Hej,
jag pressar nästan varje dag. Kan pressa två dagar om jag inte hinner en morgon 🙂

// Cecilia

Svara
Linda 21 april, 2019 - 22:22

Hur mycket (antal dl) sellerijuice dricker du dagligen? Blir det inte dyrt att dricka det varje dag?

Svara
Cecilia Folkesson 24 april, 2019 - 22:55

Hej Linda,
Jo, det blir rätt dyrt – men jag prioriterar det.
Jag dricker lika mycket som en bunt blir. mellan 3-5 dl ungefär 🙂

// Cecilia

Svara
Sti******** 22 april, 2019 - 00:09

köper du ekologisk selleri?

Svara
Cecilia Folkesson 24 april, 2019 - 22:56

Helst eko och jag brukar hitta det 🙂

Svara
Kattis 22 april, 2019 - 22:07

Jag mixtrar några stjälkar i min morgondryck, har alltså druckit detta innan jag läste om att det är så nyttigt, men förstår inte vad det är man ska sila bort? Drycken är ju helt slät. Har du mätt om blodsockret höjs? Nyfiken!

Svara
Cecilia Folkesson 4 juni, 2019 - 09:56

Hej Kattis,
Genom att sila bort fibrerna ska upptaget påskyndas/ge bättre effekt 🙂

// Cecilia

Svara
Kattis 12 juni, 2019 - 20:24

Aha! Tack!!

Svara
Rose-Marie 16 oktober, 2019 - 20:30

Jag har två frågor som jag hoppas kunna få svar på Jag köpte en Philips HR1946, men den låter så infernaliskt högt så jag drar mig för att använda den Jag trodde jag köpte en “hyffsat bra” men kanske gjorde jag fel val. Låter slowjuicers överlag högt lr valde jag månde fel? Finns d ngt bra sätt att förvara sellerin på så man slipper få lukten på precis allt i kylen?

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2019 - 13:56

Hej Rose-Marie,
Jag tycker inte min låter speciellt mycket. Men det är säkert olika…

Menar du att den opressade sellerin luktar? Du kan ju till exempel skära ner den och förvara i glaslåda eller liknade 🙂

// cecilia

Svara
Maja 17 oktober, 2019 - 13:53

Selleri likt gurka innehåller mycket/mest vatten. En tanke är ju att när man dricker mkt av det här så får man i sig mkt vätska vilket är bra, mer än man kanske hade druckit annars, vilket också är bra. och kanske därför man mår bättre? Många kanske inte dricker tillräckligt.
Om man dricker samma mängd vatten kan man se om det ger samma effekt. Bara att testa tänker jag, eftersom det inte finns något vetenskapligt som stödjer att det är sellerin som ger hälsofördelarna. Men som du skriver, viktigast att man mår bra och det skadar ju inte att prova! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2019 - 13:57

Precis – man får testa! Mår man bättre av det (som många gör) är det ju kanon!

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More