kokoskaffe

Kokos i kaffet

av Cecilia Folkesson

Många undrar varför jag har kokosfett i kaffet. Ni som följer mig på Instagram (@ceciliafolkesson) har väl knappt kunnat undgå alla frukostbilder med kokoskaffet..

Så på begäran, här kommer lite info om kokosfett:

 

Varför kokosfett är nyttigt:

Kokosfett består av korta och mellanlånga mättade fetter. Då kroppen har svårt att lagra dessa fettsyror i fettcellerna används de istället som bränsle direkt i levern och i musklerna. Det ger en ökad energiförbrukning i levern och en ökad mängd energi som dina muskler kan använda. Det sistnämnda ger bättre uthållighet och träningsork.

Kokosfettet innehåller mycket Laurinsyra som stimulerar imunförsvaret. En hög halt laurinsyra har även visat sig minska risken för depressioner, vilket är tänkbart eftersom hjärnan består av fett.

Kokosfettet har dessutom en tendens att göra oss mer mätta än andra fetter om man jämför mellan samma antal kalorier. En orsak till det är just de korta och mellanlånga fetternas förmåga att brännas direkt i levern och när de förbränns ökar leverns temperatur. Högre temperatur minskar vår aptit.

 

 

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Kristin 2 oktober, 2012 - 11:01

Använder jag med! Mest i kaffet!

Svara
Ella 2 oktober, 2012 - 11:53

Hej
Jag är ingen bloggälskare och har aldrig förstått mig på folk som fanatiskt följer dessa MEN jag är en stor fan av din blogg. Den är fantasktisk och väldigt inspirerande. Jag är smått överviktig och försöker gå ner i vikt men framförallt vill jag leva hälsosamt och börja träna för att må bra. Liksom du är jag också småbarnsmamma men med knappt något utrymme under dagen för träning på gym. Tycker om att du lägger ut “träna hemma” rutiner och önskar mer utav dessa 😀

Svara
Cecilia Folkesson 3 oktober, 2012 - 21:23

vad glad jag blir! tack!! ska försöka lägga ut lite mer sådant 🙂

Svara
Bella 2 oktober, 2012 - 13:10

Hej! Har precis hittat hit och jag har lusläst din blogg från början till slut :).
Har kört LCHF i en månad med endast 1 minus på vågen inget hänt på måttbandet heller så jag tappade min motivation. MEN nu känner jag att jag måste ge det en sista chans och fick min motivation här genom din blogg.
En dag för mig kan se ut så här:
F: Äggröra på 2 ägg och 1 msk grädde, makrillbrk/skinka o ost. Te och 1 tsk kokosolja.
L: Omelett på 2 ägg och 1 msk vatten med ngn fyllning till oftast skinka och ngt grönt. Te o kokosolja.
M: Hemgjorda köttbullar, blomkålsmos, sås och lingonsylt lågkalori.
Te och kokos.
På kvällen kommer ju suget tyvärr och gärna framför tv:n. Igår blev det några mandlar och pistagenötter, skinkskivor med Goudaost.

Vad tror du om detta, skulle det funka för viktminskning och bättre hälsa?
Är även ute efter ett proteinpulver och velar mellan Fairings Slow Protein (kasein, vilket ska vara bättre), Hollistics som är rent eller Whey-100. Vad rekommenderar du? Tänkte ta framförallt på kvällen när suget ställer till det för mig än så länge.

Kram Bella

Svara
Cecilia Folkesson 3 oktober, 2012 - 21:26

det tar ett tag innan kroppen ställt om sig. tålamod! du äter bra tycker jag. försök att vara så strikt du kan de första veckorna. dra gärna ner på mejerier om du kan. och skippa proteinpulvret på kvällen. det kommer säkerlgen ge med sig. tränina lite också om du inte redan gör det. Lycka till!

Svara
Jeanna 2 oktober, 2012 - 17:35

Jag har länge funderat på varför alla använder dyra kallpressade kokossorter framför sen billiga i kyldisken? Är den härdad via sämre processer? Är det nåt särskilt bra med kallpressat? Är så sjukt nyfiken, vet du?

Svara
Cecilia Folkesson 3 oktober, 2012 - 21:27

härdad fett i alla dess former är dåligt för oss. det kallpressade är inte härdat.

Svara
Eva 4 oktober, 2012 - 08:32

Kokosolja/ fett ska ju också förbättra minnet!

Svara
Josef Boberg 25 april, 2013 - 09:09

Jo… – Cecilia – kokosfett är rena hälsan för kropp och själ – som jag ser det.

http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress/#comment-2796

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More