Annonssamarbete med Friggs
Har du testat Friggs nyhet Kikärtskakor Falafel? Perfekta att dippa i hummus, ha med som mellanmål eller äta som snack.
Falafel och hummus har länge varit två av mina absoluta favoriter! En av Friggs senaste nyhet i hyllan är Kikärtskakor Falafel – och de toppar man såklart allra bäst med hemmagjord hummus!
Du hittar alla Friggs nya kikärtskakor och smaker här
Kikärtskakorna är rika på fiber, en källa till protein och naturligt glutenfria. De passar utmärkt att ha med efter träningen, äta som snacks, mellanmål eller toppa med din favoritröra. Eller varför inte byta ut chipsen till helgen och mixa ihop olika röror och dippa kikärtskakor och grönsaker!
Du hittar tips på flera olika röror längre ner.
Kikärtskakor Falafel med hummus
Kikärtskakorna är supergoda att äta som de är, men jag tycker de blir extra goda när man toppar dem med hummus. Jag gjorde två olika varianter på hummus – men man kan smaksätta hummusen på massa olika sätt.
Hummus – grundrecept
- 500 g kokta kikärtor
- 1/2 dl tahini (sesampasta)
- 1 klyfta vitlök
- Saften från 1 citron
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 tsk salt
- 1/2-1 dl vatten (beroende på konsistens)
- Skölj kikärtorna. (Spara gärna spadet och använd till t.ex. denna veganska chokladmousse)
- Mixa alla ingredienser i matberedare tills hummusen blir slät. Börja med 1/2 dl vatten och späd med mer om du vill ha en lösare konsistens.
- Toppa med lite olivolja och gärna malen sumak-krydda som du hittar i till exempel orientlivs.
Hummus med mynta
Vi har en hel odling mynta hemma och mynta passar faktiskt jättebra som smaksättning i hummus.
- Använd grundrecept ovan med hoppa över spiskummin.
- Mixa i myntablad – jag använde ca 1 dl blad, men du kan anpassa mängden mynta efter smak.
Fler recept på goda röror
Här hittar du fler recept på goda röror som man kan toppa eller dippa i:
Avokadohummus
5 mjölkfria röror och såser
Rödbetshummus
Hampahummus