denguefeber bali

Hej då Bali och denguefeber!

av Cecilia Folkesson

Så, nu är vi tillbaks i Sverige efter 6 fantastiska månader på Bali. 6 månader av värme, god mat och framför allt kvalitetstid med familjen. Det bästa vi gjort. Absolut. När vi hade 3-4 veckor kvar började hemreseångesten krypa sig på. “Ingen fara”, tyckte Johan. “3 veckor är länge. Längre än en normal utlandssemester”. Ungefär samma dag fick jag superhög feber och tryckande huvudvärk. Tänkte direkt på dengue, men intalade mig att det inte var någon fara. Tills våra vänner tvingade mig att ta ett blodprov.

 

Hej Denguefeber!

Istället för den där 3 veckor långa semestern blev det akuten, dropp, och never ending blodprov i 7 dagar. När jag äntligen blev utsläppt var jag fortfarande yr och extremt matt. Doktorn ordinerade vila minst en vecka. Men så blev det inte riktigt.

 

denguefeber bali

Och sen Sid!

Samma dag jag kom hem klagade Sid på att han var varm. Efter att han legat med 40 graders feber 1,5 dygn och spytt ner hela sängen och myggnätet tog jag honom till sjukhuset. Denguefeber. Såklart.

Så vi spenderade ytterligare en vecka med dropp och prover. Ett mindre härligt avslut på en helt fantastisk resa.

 

denguefeber barn bali denguefeber barn bali denguefeber barn balidenguefeber barn bali

Detta är dengufeber

Denguefeber (eller benbrytarfeber som den kallas pga hur ont det gör i kroppen) överförs och sprids genom stickmyggor. En del av symptomen är feber, huvudvärk, mässlingsliknande hudutslag, muskelvärk och ledvärk.

Ibland utvecklas denguefeber till en av två livshotande varianter. Den ena är hemorragisk denguefeber, även kallat Dengue-blödarfeber, vilken orsakar blödningar på grund av läckande blodkärl och låga nivåer av blodplättar (trombocyter). Den andra är denguechocksyndrom (av engelska Dengue chock syndrome, DSS), som orsakar farligt lågt blodtryck.

Fakta: wikipedia

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

cissi 31 maj, 2015 - 23:14

Oj vilket jobbigt slut på er annars så härliga resa. Synd!
Hoppas ni känner er pigga nu.
Tack för att du låtit oss här på hemmaplan följa med er och ta
del av ert äventyr.

Svara
Cecilia Folkesson 1 juni, 2015 - 22:10

Nu mår vi bra igen 🙂

Svara
Andreas L 1 juni, 2015 - 09:06

Men gud vad jobbigt 🙁 Läste på om denguefeber förut och det ligger långt ner på listan som jag skulle vilja drabbas av. Låter jättehemskt. Skönt att ni mår bättre nu i alla fall. Hoppas jag?

Svara
Cecilia Folkesson 1 juni, 2015 - 22:12

Vi mår bättre, tack 🙂 Fortfarande lite yr, men Sid verkar må perfekt. Inget man ens önskar sin värsta fiende…

Svara
Kjell 1 juni, 2015 - 17:13

Trist avslutning på ett annars underbart sätt att vara föräldraledig. Saknade dina uppdateringar men förstår nu att du haft fokus på något mkt viktigare än blogga.

Svara
Cecilia Folkesson 1 juni, 2015 - 22:11

ja det blev lite stressigt där på slutet. Men nu är jag tillbaks 🙂

Svara
Terese 2 juni, 2015 - 16:29

Välkomna hem till Sverige igen. Har varit fantastiskt kul att följa er utlandsresa. Trist att ni blev så sjuka på slutet. Bra att ni mår bättre nu i alla fall. 🙂

Svara
Linda 8 juni, 2015 - 21:58

Jag är nyfiken på vad det var med den där croissanten?!

Svara
Carin Sandell 29 december, 2015 - 10:37

Hej
Jag har också varit ute och rest med barn. Mina barn var dock lite äldre 9 och 11 år. Vi var också på Bali, nov 2010. Ett underbart ställe och jag vill gärna komma tillbaka dit.
Vi fixade deras skolgång via internet.
Vi reste i sex månader med våra barn, Indien, Sri Lanka,Bali, Australien, Nya Zeeland, Rarotonga, Vietnamn, Kambodja, KulaLumpur, och Thailand.
Min dåvarande man fick denguefeber i Vietnamn. Vi förstod inte att det var det först. Men han hade alla symptomen och var jätte sjuk i en vecka men gick inte till läkaren. Som tur var så gick det bra ändå.
Det är tydligen en dagaktiv mygga som för denna smittan.
Kul och intressant läsning

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More