bali

Mina topp 5 resmål (och sommarens resa)

av Cecilia Folkesson

Vi är i full gång med att planera för sommarens resa. Det blir Bali. Som vanligt. Vi brukar inte åka över sommaren men med förra årets regnchock bestämde vi oss för att hyra ut vårt hus och dra! Hela sommaren.

Vi älskar Bali och jag har säkert varit där minst 20 gånger, men jag känner samtidigt att det vore härligt med något nytt. Jag är supersugen på Hawaii och Maui. Jag bodde där ett tag för väldigt länge sen och det har inte blivit att jag åkt tillbaks. Delvis på grund av att det är svindyrt och även för att killarna varit för små. Man vill att de ska minnas lianer, lavatuber, bambuskog och vattenfall. Så det kanske är dags snart!

Men samtidigt vill vi prova på något nytt. Även om jag inte gillar att riska när det kommer till resor. Man har gjort endel resor som inte levt upp till förväntningarna. Och det känns surt att lägga så mycket pengar och tid på något som inte blir bra (eller riktigt som man tänkt sig).

Har du något bra tips? Vart åker man? Vi gillar att uppleva saker, inte ligga vid hotell och sola.

 

Mina top 5 resmål

1. Hawaii
2. Bali
3. Mentawai
4. Mexico
3. Italien

5 ställen på önskelistan:

– Costa Rica
– Sydafrika
– Japan
– Söderhavet
– Gröna floder, flottar och hängbroar i regnskogen Sydamerika kanske har detta??

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Pernilla 15 maj, 2018 - 21:23

Bali är ju Bali <3 Men ett tips annars är Filippinerna! Resa runt på många olika öar. Vår favorit var Siquijor. Hade gärna besökt Malapascua och El Nido också men det blev Boracay, Bohol/Panglao och Cebu under vår resa. Vita stränder, kristallblått vatten och billigt att leva. Tyvärr rena skiten när det kommer till mat (som stora delar av sydostasien), men annars tumme upp och passar för att resa med barn.

Svara
Cecilia Folkesson 16 maj, 2018 - 16:17

Sant! Bali är bali <3
Ni om några har ju koll, så tusen tack för tips! Filippinerna lockar faktiskt. Det finns så många platser man vill se! Har ni någon ny resa inplanerad?

Tack för alla tips! Kram

Svara
Charlotte 15 maj, 2018 - 21:39

Har samma ställen som du på önskelistan. Plus Filippinerna som vi åker till i vinter. Vore kul att höra mer specifika tips om dina 5 favoriter – t.ex. var i Mexico och Hawaii? Har varit i Playa del Carmen men var inte imponerad. Kan tipsa om Sri Lanka. I och för sig ca 10 år sen vi har där. Åkte runt i en minibuss (ensamma med en guide, kostade ca 1500 för hela veckan inkl boende…) en vecka och såg massor. Sedan en vecka på en resort. Bra kombo. Vill man inte åka så långt kan jag tipsa om Kroatien. Vi bodde i Makarska (fint!) men tog även en roadtrip till Dubrovnik (vackert men för mycket turister) och Mostar i Bosnien.

Lycka till med ert resande!

Svara
Cecilia Folkesson 16 maj, 2018 - 16:16

Hej Charlotte,
Haha, kul att höra! Filippinerna har jag också tänkt på faktiskt!

I mexico var jag i en liten by som heter Sayulita, väldigt mysigt! Var dock länge sedan så ingen aning hur det är där nu. Jag bodde på Maui under några år, men Kauai är en favorit också .

Tusen tack frö alla tips!

Kram Cecilia

Svara
Viktoria 16 maj, 2018 - 07:02

Kan du berätta mer om dina resor till Bali? Vilket flygbolag ska man välja och var ska man bo? Aldrig varit där och hade velat åka ha 2 små barn och uppskattar alla tips

Svara
Cecilia Folkesson 16 maj, 2018 - 16:13

Hej Viktoria!
Det finns massvis med Balitips här, sök på “Bali” i sökrutan eller välj “Resa med Barn” i kategorier så hittar du. Även på Folkessonsadventures.se finns bali-restips 🙂

Några inlägg:
https://ceciliafolkesson.se/2015/10/23/bali-att-resa-med-barn/
https://ceciliafolkesson.se/2015/04/24/bali-guiden-for-hela-familjen/

Hälsningar Cecilia

Svara
Mickan 17 maj, 2018 - 10:08

Har tyvärr inga tips då jag rest väldigt lite men måste bara säga, vilket mysigt hus ni har!

Svara
Cecilia Folkesson 21 maj, 2018 - 08:39

Tack! Kul att höra 🙂 Litet men mysigt!

Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More