Känsliga läsare varnas!

av Cecilia Folkesson

Okej. Då har det hänt. Jag har haft min första frossarhelg på tre år. Jag körde Rena Veckan för någon vecka sen. Den varade i 6 dagar och slutade med en inte-så-ren Ikea-middag. Jag avskyr att inte fullfölja saker ordentligt. Både en bra och dålig egenskap antar jag…

Missödet på Ikea resulterade i alla fall i en  allmänt dålig vecka. Jag började med mejerier. Massvis med ost. Efter det gick jag över till proteinbarer med massa sötningsmedel och annan skit. (Inget märke nämnt) När jag ätit dem gick jag på nötterna. Alldeles för mycket nötter. Sen mörk choklad. Och sen glögg. Efter det var min helg förstörd. Inte bara min, utan tydligen även resten av familjens…

Min mage var värre än någonsin. Eller var det verkligen så? När jag tänker tillbaks på hur min mage mådde för några år sen (när jag åt gluten, socker och alldeles för mycket kolhydrater) så var det ungefär så. Alltid svullen, alltid magkatarr, alltid gasig.

Och det är anledningen till att jag aldrig kommer börja äta som jag gjorde förr.

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Emma K 2 december, 2013 - 21:14

Jag känner igen mig – blev bjuden på glöggfika i helgen: Saffransskorpor, lussebullar, pepparkakor, glögg, julmust, skumtomtar … och när man ändå svängt in på det spåret så har man en tendens att fortsätta på egen hand.

Svara
Rina 2 december, 2013 - 21:22

3år!!!!!! Gud så duktig du är… Här har jag ännu problem.. Faller dit lite då och då.. Ätit lchf i snart 2 år. Är sockerberoende.. Vill så gärna bli matnonchalant…
Vikten är ok.. Men märker ju snabbt när jag går upp i vikt och hatar det!!! För 2-3 veckor sen var jag betydligt smalare:-(
Läste att du äter 3-5 ggr dag beroende på mejeri eller inte. Räknar du då ev ost, minutbröd på 3 mål/dag?

Svara
Linda 2 december, 2013 - 22:29

Exakt så är det för mig med. Är normalviktig men är så sötsugen hela tiden och äter sötningsmedel och annat. Vill också ha ett jag-äter-när-jag-är-hungrig-attityd till mat och sånt men det är inte så. Har gått upp fem kilo i höst och det är så svårt att gå ner dem igen.

Svara
jånna 2 december, 2013 - 21:27

ahh ! känner igen mig, ja syndade loss på mejerier i form av keso kvarg i fredagskväll o det gav inte bara surt humör lördag men uppsvälld som en badboll och öm, ont o slemhinnorna blir irriterade.. jag blir så arg på mig själv att jag äter sånt som ja inte mår bra av emellanåt.. men du skriver nötter ? det enda jag märkt av är att jag KAN inte sluta äta demheller , som mejerierna.. men mår inte dåligt av dem

Svara
annika 3 december, 2013 - 11:13

Jag syndar också ibland. För att jag vill. Men får alltid betala priset efteråt. Det är som en slags påminnelse om vad som är rätt att äta för mig. Jag vägrar ha dåligt samvete, ha inte det du heller!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More