citron basilikasås

Kall citron- och basilikasås

av Cecilia Folkesson

Här kommer tips på en enkel sommar-middag. Varmrökt lax och avokadosallad med en fräsch och snabb citron och basilikasås. Såsen passar perfekt till fisk och vegetariskt.

 

Citron och basilikasås

2,5 dl creme fraiche
Skalet från 1 ekologisk citron
Saften från 1/2 citron
1 kruka basilika
Salt, peppar

  1. Skrapa av det yttersta av skalet från citronen med zestjärn eller använd den fina sidan rivjärn. Se till att inte få med något av det vita under skalet.
  2. Hacka basilikan och blanda med creme fraiche, citronsaft, salt och peppar.
  3. Ställ i kylen en stund innan servering. 

 

4 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Träningsblogga - Ida 28 juli, 2016 - 15:52

Älskar sådana såser, gott! Får lägga till denna i receptbanken.

Svara
Cecilia Folkesson 30 juli, 2016 - 23:01

Kul att du gillar 🙂

Svara
Therese 29 juli, 2016 - 20:37

Hej och tack för en fin blogg.

Vi äter nästan aldrig lax hemma då min sambo delvis tröttnat men också inte vill köpa odlad lax. Vad köper du för lax? Hur får man tag på vildfångad lax? Väljer du ekolax?

MVH Therese

Svara
Cecilia Folkesson 30 juli, 2016 - 23:06

Hej Therese,
Inte så lätt att hitta vildfångad lax, så det brukar tyvärr bli “vanlig”.
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More