Vi experimenterar vidare med alternativt julgodis hemma. Denna gång blev det fudge med pepparkakssmak. Väldigt goda!
Julig fudge
12 dadlar
1 dl valnötter
1/2 dl glutenfria havregryn
1 msk kokosolja
3 msk kakao
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika
Gör såhär: Kärna ur dadlarna och mixa med övriga ingredienser. Kavla ut och ställ i kylen ca 30 minuter. Skär ut i små fyrkanter. Förvara i kylen.
Här gäller det att ha en bra matberedare eller blender. Jag har en Blendtec med twister-kanna som fungerar perfekt att göra nötsmör, rawbollar, bars och i detta fall fudge med. Gör man det i en vanlig matberedare får man peta ner massan från kanterna då och då, men det funkar också.
Tog med dessa till jobbet där dom fick väldigt bra betyg. Även från dem som i vanliga fall håller sig till skumtomtarna…
2 kommentarer
Jag har precis köpt hem glutenfria havregryn, känner mig”redo” att testa efter typ 100 år utan havre 😉 Sedan du återinförde havre i kosten har du testat overnight oats någon gång? Tänker mig att det är en smidig farkost att förbereda dagen innan, dessutom väldigt näringsrik!
Farkost?! Haha, frukost!