bali canggu jordbävning

Jordbävning och spykaos på Bali

av Cecilia Folkesson

Denna helg blev absolut inte som vi tänkt oss. Vi hade planerat beach club, fixa de sista sakerna innan hemfärd och mysiga middagar och frukostar allihop tillsammans innan Johan och Otis flyg till Sverige. 

I stället bjöd helgen på kaskadspyor, ösregn och jordbävning!

En kvart innan Johan och Otis skulle åka till flygplatsen kändes det som att hela huset gungade. Väldigt konstig känsla. Jag har bara upplever jordbävningar där det hoppat till ordentligt. Inte som detta. Vattnet skvalpade till och med ur poolen. Vi fick snabbt ut hela familjen på gatan utanför och inget rasade hos oss. 

Johan och Otis drog till flygplatsen och det var inte förrän då jag insåg hur illa det var. Telefonen plingade konstant och jag fick bilder skickade på rasade innertak på flygplatsen (dit Johan och Otis nu var på väg) och raserade byggnader. Och sen kom tsunamivarningen.

Det var en jobbig timma där innan de återkallade den varningen. Men det kom ett till lite mindre skalv och sen lugnade det ner sig.

Flygplatsen var tydligen iordningfixad när Johan kom dit och allt var som vanligt. Men det var inte speciellt kul att somna igår. Man kan aldrig veta om det kommer ett nytt skalv och man kan heller inte vara säker på hur bra kvalité husen har. Men vi somnade (med kläder på) och när vi vaknade var allt lugnt.

Tills vi kom till flygplatsen. Totalt kaos. Nyheterna hade tydligen gått ut med att de förutspådde ett mycket större skalv inom en vecka. Alla ville från Bali. Det stod ett helt gäng med människor utan biljetter som ville panikköpa biljetter till ”vart som helst”.

Nu hoppas vi på en lugn resa hem och att Lombok (där de senaste veckornas jordbävningar ägt rum) slipper fler utbrott.

 

Och tack för alla meddelanden vi fått!

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Ida-Maria 6 augusti, 2018 - 21:00

Vi skulle precis boarda flygplanet på Bali när jordskalvet kom. Fruktansvärd obehagligt ! Folk sprang i panik! Barnen grät.
Tack och lov kunde vi lyfta en stund senare. Jag är glad att vi kom iväg och slipper kaoset där nu. Lycka till med ert .

Svara
Cecilia Folkesson 8 augusti, 2018 - 07:15

Åh vilken mardröm! På flygplatsen måste det varit sååå läskigt. Usch! Skönt att ni kom iväg som ni skulle!
Vi är hemma nu och så glada att det inte blev värre för oss. <3
Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More