Jag lägger ner!

av Cecilia Folkesson

Hej hej! Nu har det varit väldigt tyst här ett tag. Mer än fyra år har lagt på denna sida. Det har oftast varit roligt, lärorikt och väldigt givande. Men vissa dagar har det varit väldigt frustrerande. Man tycker man har gjort alla recept man har i huvudet, skrivit om alla bra/dålig mat och redan kört alla träningspass hundratals gånger.

Jag har fått så mycket bra feedback från många av er under dessa år, men nu har det tagit stopp. Jag lägger ner. Inspirationen är som bortblåst, inga idéer på nya recept och träningsmotivationen är borta.

 

April april! 

Här är anledningen till att det bart tyst här ett tag.

Vi är kvar på Bali ett tag till. Johan och Zion har äntligen kommit ner också. Dan efter Johan och zion kom kände jag mig konstig i kroppen. Samma kväll fick jag hög feber, frossa och extrem värk i kroppen. Jag fattade direkt att det var dengue. Går inte att ta miste på den skiten. Man måste vänta till dag tre innan man gör ett test, och detta test visade negativt. Alla blev såklart jätteglada, fast jag kände att något inte var som det skulle.

Efter ytterligare några dagar åkte jag till samma sjukhus där jag låg inne för dengue förra året. Min gamla läkare skrattade (likt balineser gör både vid tråkig och roliga saker) åt min otur, tog ett nytt test ock konstaterade denguefeber. Hej hej sjukhus!

Nu är jag i alla fall utskriven men känner mig lite yr och matt.

Precis innan vi åkte hade jag en tuff period med mycket jobb, stress oh en nerver ending mailbox. Jag har valt att ta det extra lugnt dessa veckor. Men jag har massa nya planer för bloggen, både mat och träningsmässigt! I mitten av april kommer ni hitta inlägg varje dag, som vanligt.

 

Men jag tar hjälpa emot litet input! Vad gillar ni mest att läsa om?

Saknar du  inlägg och inspiration finns vår baliresa att följa på instagram @ceciliafolkesson

Sängliggandes hemma i tre dygn innan inlagd på sjukhuset. Denna denguen var inte alls lika svår som den första, men med tanke på att det var min andra på mindre än ett år var det säkrast att vara inlagd.

Besök av dessa fina killar!

 

Utskriven! När doktorn ordinerar vila får man sitta med en jamu i högsta hugg och låta Johan sköta jobbet.

 

Bland det värsta med denguefeber är att man totalt förlorar aptiten. Klassisk vegetarisk nasi goreng gick nästan ner…

 

Hela familjen i frukosthimlen! (Skulle det där med “man dör om man får dengue två gånger” stämma skulle jag förmodligen varit i en annan himmel än denna…

 

När småkillarna får välja!

 

10 meter upp i djungeln. Tydligen det roligaste Zion gjort!

 

Surfeftermiddag med nästan hela familjen.

 

Ha en härlig helg!
// Hälsningar från Bali.

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Jeanikee 1 april, 2016 - 08:31

Fy för att bli så sjuk. Hoppas du är helt återställd snart och passa på att njuta så mycket du kan. Ni ser trots allt ut att ha det ser super.

Svara
Åsa Nilsson 1 april, 2016 - 09:33

Ops, krya på dig! Vilken tur att du bara lurades…….besvikelsen vände till glädje!

Svara
Isabelle 1 april, 2016 - 09:41

Hej!
Krya på dig!
Det hade varit kul att läsa ett reportage om Bali för oss som aldrig varit där men funderar på att åka dit. Vad ska man tänka på? Vad får man inte missa att besöka? Vilka stränder tycker du bäst om? Vilka matställen ska man besöka? Kanske dina top tio matställen? Utifrån dina bilder på instagram verkar maten och utbudet fantastisk!

Svara
Karin 1 april, 2016 - 11:47

Gärna mer recept (fisk, sallader, olika typer av hummus, desserter, snacks), lite mer personliga vardagsinlägg, jämförelser av livsmedel (hur dessa står sig mot varandra, t.ex. vad du tycker om kokossocker, agavesirap, bönpasta, farro, quinoa etc.), restaurang- och cafétips runt om i Borås / Göteborg, hur man kan komma ur ett ätstörnings- eller träningsbeteende och få ett mer sunt förhållande till mat (överätning, mindful eating, anorexi, bulimi, ortodoxi), inredning, enkla & snabba egenkomponerade crossfit-pass man kan göra på gymmet, lite mer “vardagstips” om att vara snäll mot sig själv, stress, återhämtning, etc. samt lite inredningstips eller smarta lösningar om att bo litet (hur har ni löst det med förvaring etc.?)

Tack för en jättebra blogg och krya på dig!

Svara
Sara 1 april, 2016 - 13:32

Tack för att det var ett Aprilskämt Cecilia! Jag har följt dig i många år och ser dig verkligen som en bra förebild. Funderar lite kring Bali, det ser fantastiskt ut på bilderna, men vad gör ni där? Och hur fungerar det med barn och vardagsliv? Arbetar du och Johan bara via datorn därifrån? Skulle vara roligt att få höra det rent praktiskt!

Svara
Anna-Lena 1 april, 2016 - 16:24

Hej Cecilia. Jag brukar aldrig kommentera men nu kände jag att jag måste. När jag läste att du skulle “lägga ner”, blev jag helt ställd, nej vad tråkigt, men kunde snart pusta ut då det var ett aprilskämt. Jag började läsa din blogg pga dina recept och eco val osv, men måste säga att dina barn och speciellt Zion sätter en extra piff på bloggen, man skrattar gott, vilket jag kan tänka mig att du inte alltid gör. Krya på dig

Svara
Henrik 1 april, 2016 - 17:01

puh, skrämde mig där ett tag.

Svara
Lena Winther 1 april, 2016 - 21:12

Hoppas du kryar på dig snabbt.
Skulle gärna se lite mer exotiska maträtter, passande nu när du äter detta varje dag. Även lite mer om resan, hur ni bor och så vidare. Ha det bra 🙂

Svara
Suss 1 april, 2016 - 22:44

Phu! Blev faktiskt riktigt orolig först!! Vill gärna läsa om vardagsmat till sockerstinna barn/ungdomar som måste lägga om kosten!

Svara
Pernilla 1 april, 2016 - 23:43

Tur det var ett skämt! Jag läser gärna mer om dina bästa tips för långresor med småbarn (vi klurar själv på äventyr…) och älskar dina recepttips! Ny inspiration behövs alltid i köket! 🙂 Tuff Sid i nya frillan! <3 Hälsningar från alopeci-Pernilla

Svara
Emma 1 april, 2016 - 23:54

Tack för att det bara var ett aprilskämt!! Jag är en trogen läsare som fått mycket inspiration från dig. Även jag önskar tips på barnvänlig kost till barn som ‘matas’ med socker av omgivningen. Min sambo och jag är ‘de tråkiga o stränga’ för att vi är tydliga med att socker är farligt för barns hälsa. Skönt att du mår bättre!! Nu saknar jag dina dagliga inlägg!

Svara
jeanna / bliss junkie 3 april, 2016 - 17:05

Himla snygg äru i alla fall! krya.

Svara
Sara 3 april, 2016 - 17:40

Hej!
Villen tur att det bara var ett aprilskämt att du skulle lägga ner ☺️
Jag skulle gärna läsa mer om mat för barn, hur du tänker kring vad de behöver få i sig vid olika åldrar. Alternativ till välling och sockerfyllda mellanmål.. Tips på mellanmål som är lätt att ta med i väskan osv. Tips på mat som är god och snabb/lätt att laga (gör dina paleowraps flera gånger i veckan!)
Skulle gärna läsa mer också om eran vistelse på Bali!
Krya på dig!

Svara
Marisol 4 april, 2016 - 10:29

Krya på dig och hoppas ni har det bra trots allt i värmen! Ser super ut!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More