menskopp

Hej då gift, hej menskopp!

av Cecilia Folkesson

Vanliga tamponger är gjorda av blekt bomull (eller rayon) och innehåller gifter som tas upp av kroppen. Om man drabbats av besvär som klåda, sveda eller återkommande svampinfektioner är detta ofta en allergisk reaktion mot rayon och plast som är de vanligaste materialen i konventionella tamponger.

Så nu är det dags att kasta ut dessa en gång för alla och säga hej till… MENSKOPPEN. Väldigt otrevligt ord, men väldigt smart!

Både miljövänligt och ekonomiskt eftersom man använder den om och om igen. Framställd av allergitestad medicinsk silikon.

Finns här 

 

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Madeleine 27 september, 2015 - 21:23

Hej! Haft menskopp i 6 år. Det bästa köp någonsin. Det tog några gånger att känna sig riktigt säker men sedan har det varit jättebra. Rekommenderar andra starkt att skaffa en menskopp.

Madeleine

Svara
Cecilia Folkesson 27 september, 2015 - 21:27

Kul att höra 🙂
Ja, det tar ett tag att få till det 😉

// cecilia

Svara
Marina 27 september, 2015 - 21:36

Älskar menskopp, bara sur över att jag levde 20+ år med mens innan jag visste att den fanns! Antar att du fått tipset att klippa av piggen på den, annars får du det nu 😀

Svara
Camilla 28 september, 2015 - 05:12

Hej! Köpte min första menskopp 2005 från USA o då hette den Divacup. Ett mkt bättre namn

Svara
Heidi 28 september, 2015 - 05:51

Hej!
Jag har använt menskopp sedan 2007 och är verkligen supernöjd.
Efter att jag fick min dotter 2006 och skulle börja med minipiller igen 2007 så sade min kropp ifrån. Under ca 6 månader använde jag tamponger, men då jag endast hade 4-5 blödningsfria dagar så kan ni tänka er hur mitt underliv (och min plånbok) mådde. Binda har jag aldrig trivts med, så det var inget alternativ för mig.
Jag fick nys om menskopp och köpte mig en samtidigt som jag “slängde” minipillren, efter ytterligare 3 månader till med 4-5 blödningsfria dagar så blev min menstruation normal, dvs jag hade ca 26 blödningsfria dagar.
Äntligen!!!
Jag märkte en oerhörd skillnad i underlivet när jag började med menskoppen, eftersom jag i stort sett nästan hade levt med tamponger dygnet runt i 6 månader så hade jag nu inte ont och inte den där irriterade/ömma känslan längre.
Idag har jag samma menskopp och “it’s still going strong”, men när den är uttjänt så köper jag mig definitivt en ny.
Jag har sparat tusentals kronor på att jag införskaffade denna smarta kvinnopryl.
Tvekar du/ni på att köpa en för att den är dyr, räkna efter hur mycket du kan spara på minst 10 år.
Tack för att jag fick dela med mig av min erfarenhet 🙂

Svara
uppochhoppa 29 september, 2015 - 14:46

Det är en så himla bra grej alltså!

Svara
Cecilia Folkesson 29 september, 2015 - 22:26

Verkligen!

Svara
Fia 30 september, 2015 - 18:19

Har jättesvårt att föreställa mig hur det kan fungera! Kommentarerna här gjorde mig dock nyfiken. Har alltid otrevlig känsla/svidigt/kliigt i underlivet efter mens så det kanske kan vara nåt.

Svara
Fia 3 oktober, 2015 - 13:45

Hm efter att ha läst lite verkar det inte helt lätt att välja storlek och modell/sort..?

Svara
Cecilia Folkesson 4 oktober, 2015 - 21:08

Har du fött barn eller har rikligt med mens, välj den större storleken. De skiljer inte SÅ mycket i storlek heller, så är du osäker, ta den större. De olika märkena skiljer nog inte så mycket åt. Lycka till! Ett väl värt köp!

Svara
Ida 5 oktober, 2015 - 14:36

ah! bra val =) Jag har använt koppen i några år, supernöjd!! Var nyfiken och rädd för den ett bra tag innan jag började använda och nu är det det bästa jag gjort. Känner inte ens att jag har mens med koppen! Alla borde våga prova 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More