Mycket grönkål här hemma nu. Grönkål i smoothies, omeletter, pesto och nu i hummus. Och herregud så gott det blev!
Hade denna grönkålshummus på fröknäcke vid familjens traditionsenliga fredagstaco. (Som denna helg även blev lördagstaco.) En klick av denna och en hemmagjord salsa räddar tacomiddagen.
Alla dagar i veckan!
Grönkålshummus
1 förpackning kikärtor
3-4 blad grönkål
1 klyfta vitlök
En skvätt olivolja
En skvätt sesamolja
Salt & peppar
Gör så här:
Häll av vattnet från kikärtorna.
Riv av grönkålen från stjälken och hacka i mindre bitar.
Stavmixa allt, och späd men vatten till lagom konsistens.
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
2 kommentarer
Åh, vad gott det ser ut! tack för tipset 🙂