Frågor & svar Del 2

av Cecilia Folkesson

Mina träningstajts: “Vad har du för målsättningar när det gäller din hälsa? Träning, fysik, smått eller stort. Hur tänker du runt “ren” mat? Intressant/inte?”
Svar: Innan hade jag massa målsättningar. Jag körde nästan bara styrketräning och fick rätt dåliga resultat med tanke på hur mycket jag tränade. (i efterhand har jag insett att jag körde för många och för lätta repetitioner och varierade mig för lite). Nu när jag har hittat CrossFitten som jag älskar, är mina mål att klara nya saker hela tiden. För musklerna kommer automatiskt : )

Ren mat är absolut något jag förespråkar och försöker hålla mig till så gott det går.


Maria: “Jag har endel hederligt bukfett. vad är ditt bästa tips för att bygga upp kroppen i muskler och förbränna fett?”

Svar: Styrketräning och intervallträning är en bra kombo. Just för magen har jag kört väldigt mycket “plankan”. Massa olika variationer på den.


Jenny: “Hur gör du med din ansiktsrengöring på morgonen? Jag använder mig av, precis som du, mandel- och ricinolja på kvällen”

Svar: Jag sköljer bara ansiktet med vatten på morgonen. Det brukar räcka. Men om huden känns torr tar jag några droppar mandelolja. Mer info om mandelolja/ricinolja finns här.


Cicci: “Hur äter resterande av din familj? Äter alla LCHF eller lagar ni olika mat? Vad äter dina barn?

Svar: Barnen äter inte LCHF. Jag gör en maträtt och lite extra tillbehör till barnen. Men jag ger dem mer av “den riktiga maten” och mindre av potatis, ris etc. Sen försöker jag allmänt hålla nere sockret. Hellre nötter och mörk choklad än godis. Det är vi som lär barnen vad dom ska gilla : )


Holli: “Äter du äpplen, apelsin, såna frukter? Om inte, varför? …är bär alltid bättre än sten/kärn-frukter?”

Svar: Jag äter aldrig frukt. Bär äter jag däremot. Frukt innehåller mer kolhydrater än bär. Jag tycker det är onödigt att trigga igång sockersug så jag hoppar frukten av den anledningen.


Terese: “Faller du aldrig dit och har en “dålig” dag. Då godissuget är enormt? Eller chipsskålen är väldigt lockande?”

Svar: Jag har kommit över det. Det var lite så i början men nu är det lugnt. Jag tror desto mindre man “fuskar” desto lättare att hålla sig ifrån allt sånt man ändå inte VILL äta innerst inne.


Elin, Britta: “Hur hanterar du sociala situationer med mat, förvarnar du innan eller äter du det du vill av det som bjuds?”
Svar: Nu har de flesta lärt sig vad jag äter och inte äter så då får jag alternativ till kolhydraterna. Oftast. Men om jag ska någonstans där jag misstänker att jag inte kan äta så mycket av maten: typ pizza, lasange, sushi, redningar etc, då äter jag hemma innan jag går. Kan jag då ändå äta ser jag det som en bonus. Men jag äter ALDRIG bara för att det bjuds. Visst kan folk tycka att “man borde kunna äta lite av det, så farligt är det ju inte”. Men jag jämför det bara med vegetarianer. Äter dom lite kött “för att va artiga/snälla”? Nej, det tror jag knappast. Och LCHF är ju en livsstil man valt att leva med. Precis som vegetarianer väljer att inte äta kött. Tips är att skylla på glutenintollerans. Då blir det helt plötsligt accepterat : )

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Therese 12 oktober, 2012 - 01:13

du som bakar lite ibland kanske tycker dem här lchf-morotskake-muffunsen är goda 🙂 http://blogg.alltforforaldrar.se/dentvetydigamamman/2012/10/11/nastan-lchf-gottig-morotskaka/
förresten, kul med frågestund!
mvh therese

Svara
Mina träningstajts 12 oktober, 2012 - 12:52

Tack för finfint svar! Jag hoppas göra samma resa som du – har styrketränat i åratal utan resultat. Tror också pår variation – och, i mitt fall, mer mat. Tänk att något som är så lätt skulle vara så himla svårt! Att hitta balansen mellan in och ut, alltså. Jag är ju inte precis ensam – gissar att även du har klurat på ungefär samma sak.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More