En typisk indonesisk lunch

av Cecilia Folkesson

Vi lagar inte jättemycket mat hemma. Det som är billigt att handla i affärerna är i princip lika billigt att äta ute. Detta är en typisk indonesisk lunch vi brukar äta. Ca 40 kronor för hela familjen, hämtad från ett hak jämte vårt hus:

warung bu mi canggu

Min portion: pumpa, grönsaker och rött ris. Eftersom det knappt är en tillstymmelse till fett i denna mat är riset ett måste. En halv portion rött ris och dubbla portioner grönsaker. Men jag väger upp fettintaget med alla kokosnötter jag äter ; )

 

Nån gång då och då går jag upp tidigt och gör en stor omgång köttfärssås och fryser in. Det är ungefär det enda sättet att lura i barnen grönsaker…


Köttfärs med massa grönsaker

4 hackade klyftor vitlök
1 hackad gul lök
2 grov-rivna morötter
6 hackade champinjoner
4 hackade tomater
2 burkar krossade tomater
Salt+peppar
1 tsk paprikapulver
0,5 dl rödvin
400 gram nötfärs (eller annan färs)
Kokosolja

Fräs alla färska grönsaker utom tomater i olja eller smör. Ställ åt sidan och stek nötfärsen. Blanda ihop grönsaker och färsen, i med kryddor, färska tomater, krossade tomater och rödvin. Låt puttra 10-20 minuter på svag värme. Servera med tex blomkålsris, glutenfri pasta, ris, potatismos eller ugnsrostad färskpotatis. Jag försöker variera detta så mycket det går.

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More