Efterlysning: Era bästa mejerifria LCHF-recept!

av Cecilia Folkesson

Många efterlyser mejerifria LCHF/paleo-recept. Jag har inte så många på lager, så om ni har några bra, maila dem gärna (cecilia@ceciliafolkesson.se) eller skriv i kommentarsfältet så sammanställer jag dem. Så har vi förhoppningsvis snart en lång lista av recept snart. Har ni bild får ni gärna maila det också : )

Tack för hjälpen!

 

Du kanske även gillar detta

42 kommentarer

Veronica 1 november, 2012 - 10:05

Kyckling i jordnötssås gjord på bland annat kokosmjölk och några skedar jordnötssmör. Har inget eget recept men om man googlar så hittar man flera.

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:20

tack för tipset!

Svara
Julia 1 november, 2012 - 10:38

Bär med kokosgrädde istället för vispgrädde. http://naturligtvisare.se/2012/10/29/bar-med-kokosgradde/

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:18

tack!

Svara
LoCMoPHiF 1 november, 2012 - 11:52

6 eko ägg,paket eller 2 baby spenat,2 msk fiber husk,salt,peppar och vitlök. Mixa allt i matberedaren och låt stå. Pannkakor,tortillas,enchiladas etc etc kan göras av det smeten

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:21

Bra tips! tack 🙂

Svara
LoCMoPHiF 1 november, 2012 - 12:16

lasagne plattor oxå

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:18

Tack så mycket! Lånar och länkar 🙂

Svara
Maria 1 november, 2012 - 13:49

Jag gjorde köttbullar i kokosmjölksås á la Thai igår .. blev mycket godare än jag anat .. http://mariasfavoriter.blogg.se/2012/october/thaikottbullar.html
Mandelsås (kokosmjölk med mandelsmör) mkt gott till kyckling mm. Går ofta byta ut grädde, CF mot kokosmjölk till det mesta.
=)

Svara
Malin 1 november, 2012 - 14:06

Jag har också gjort en kycklinggryta med kokosmjölk och Mandelsmör i, Jättegott!!

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:21

Lånar och länkar! Tack 🙂

Svara
pauline 1 november, 2012 - 14:58

massa bra recept och artiklar! http://paleodietlifestyle.com/paleo-meal-plan/

Svara
Cecilia Folkesson 4 november, 2012 - 10:36

tackar! länkar 🙂

Svara
Lana 1 november, 2012 - 16:10

Hej hej! Jag äter mejerifritt sedan januari och på min blogg har jag över 100 mejerifria recept! Så är du intresserad är det bara att botanisera bland dem! Glöm bara inte att länka till mig! Det har hänt nu några gånger att jag blivit “bestulen” mina recept av en känd matskribent…
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:22

Tack så mycket! Lånar gärna och länkar så klart 🙂

Svara
sandra 1 november, 2012 - 16:54

En fråga. Använder du bara kokosfett i kaffet på morgonen eller även kvällarna? Har hört lite olika rykten om att man bara ska ta det på morgonen nämligen så ville höra din åsikt och kunskap om det!

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:24

Åh, ingen aning faktiskt… Jag brukar oftast bara ta det på morgonen. Kanske någon annan som läser som vet?

Svara
Gunilla Ullenius 26 januari, 2013 - 12:27

Jag tar det också oftast bara på morgonen. Inte för att jag säkert VET men jag har läst något om att kokosfettet ger energi och det vill man ju inte ha inför sänggående då kroppen ska i viloläge?

Svara
5varvinrondellen 1 november, 2012 - 17:04

Jag tål ej mejerier och brukar byta ut vispgrädde, cf, yoghurt etc mot majonnäs. Funkar oftast rätt ok i många recept (t ex lax med dillmajonnästäcke, lchf-bröd, eller -våfflor), 🙂 Använder kokosmjölk i grytor eller soppor.

Suveränt initiativ! Har emellanåt idétorka. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:25

samma här! lagar samma mat jämt känns det som. (ägg) haha

Svara
Rebecca 1 november, 2012 - 20:14

Jeg lager currygryte sånn omtrent en gang uka. Kjempegodt! Starter alltid med å bryne chili, hvitløk og fersk ingefær sammen med kylling eller svin. Så tar jeg det jeg har av grønnsaker og søtpotet og bryner det litt i panna før jeg slenger alt sammen, heller i en boks med kokosmelk og kryddrer med garam masala og andre krydder jeg har lyst på. Hvis jeg har tid og ork lager jeg blomkålscouscous fra denne dama: http://www.theclothesmakethegirl.com/2009/09/03/eat-your-vegetables-cauliflower-fouscous-pilaf/

Går ned på høykant 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:25

Låter gott! TAck för tipset 🙂

Svara
Sara 1 november, 2012 - 20:40

Hej Cecilia! Är lite sugen på att testa periodisk fasta. Har läst dina inlägg om detta och vill bara höra med dig om du tror att det funkar lika bra att köpa BCAA i kapselform som i pulverform? Jag har förstått att det är mycket mindre protein i kapslarna.. Jag försöker jobba bort mitt sötsug så jag vill helst inte blanda in några produkter med socker eller sötningsmedel i min kost. Vad tror du? 🙂 Kram

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2012 - 21:27

Hej Sara! Kör på kapslar. Kommer jag också göra nästa gång jag kör periodisk fasta. Onödigt med all sötning. Lycka till och kör hårt 🙂

Svara
Sara 1 november, 2012 - 21:55

Tack för snabbt och bra svar 😀 Det ska jag! Krya på dig 🙂

Svara
Marie24 1 november, 2012 - 22:13

Jeg har akkurat kjøpt boken til Mark Sisson på norsk, “Naturlig mat”. Har testet ut en frokostoppskrift som var kjempegod og enkel å lage! De som er glad i havregrynsgrøt vil elske denne!

Varm frokostblanding/ grøt til 2 pers:
2,5 dl mandler og pecannøtter
1/2 banan
1/4 ts malt kanel
1/8 ts salt
0,6 dl usøtet mandelmelk el kokosmelk
1 egg (valgfritt)

Kjør ingrediensene i en blender (nøttene først) og varm deretter opp i micro eller i en kjele. Server med friske blåbær eller bringebær. NAM!

Svara
Cecilia Folkesson 4 november, 2012 - 10:37

Tack : )

Svara
Åsa Jägerholm 2 november, 2012 - 08:38

http://reboot.paleonordic.se/ finns ett gott tillbehör som passar till både fisk, kyckling och kött. Det är en “pesto” gjord på en redig näve ruccola, mandel- eller hasselnötter, olivolja, lite vitlök. Allt ned i en mortel och stöt. Smaka av med salt och ev peppar. Jag testade även med solrosfrön, lika gott och crunchy det med. På hans hemsida kan man köpa paleo rebootboken för 99:-, då får man både träning och paleomat för 4 veckor. Underbara recept! Tack för fina No junk in the trunkväskan. Love it!

Svara
Mia 2 november, 2012 - 09:20

Vet inte om gillar gröt, men har gjort en gröt på kokosnötsmjöl som jag gillar skarpt, inspirerad av Sara Tilling! Blir mejerifri om man serverar med kokosmjölk till! Jag gillar den skarpt! På min instagram har jag postat receptet miiiiabergstrom 😉

Svara
Hanna 2 november, 2012 - 09:29

Paleogröt

2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 msk kokosmjöl

Knäck äggen och tillsätt mjölken och mjölet i en kastrull, låt det sjuda tills det får den konsistens som du vill ha.

Gärna med kanel, kademumma, vaniljpulver, bär eller liknande på.

Mvh
Hanna

Svara
Cecilia Folkesson 2 november, 2012 - 22:36

Gott!! Tackar!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 2 november, 2012 - 14:24

Kycklingfiléer, stekt vitkål och currymajonnäs.
Kyckling: http://vardagfest.blogspot.se/2012/06/ingefarsmarinerad-kycklingfile.html
Currymajonnäs: http://vardagfest.blogspot.se/2012/09/currymajonnas.html

Eller

Stekt vitkål / kokt blomkål och köttfärssås:
Köttfärssås: http://vardagfest.blogspot.se/2012/04/kottfarssas.html

Istället för att steka i smör kan man använda kokosfett.

Vad många tips du fått, de ska jag läsa igenom och inspireras av.

Svara
Cecilia Folkesson 2 november, 2012 - 22:35

Tack för tipsen! Lånar och länkar 🙂

Svara
Therese 2 november, 2012 - 14:44

Gammal hederlig köttfärssås (kött, champinjoner, krossade tomater, lök)! Passar superbra att servera med vitlöksstekt vitkål. Mums! 🙂 Fetthalten höjer jag genom lite extra smör och att använda fläskfärs.

Svara
Cecilia Folkesson 2 november, 2012 - 22:35

TAck!!

Svara
LoCMoPHiF 2 november, 2012 - 16:41

http://www.paleoplan.com/recipes/
http://paleomg.com/

Hoppas du hittar nåt lchf-aktigt där ;))

Svara
Cecilia Folkesson 2 november, 2012 - 22:33

Tackar!

Svara
Evelina 5 november, 2012 - 16:27

1. Kycklinggryta/soppa: Kyckling (en hel grillad för oss lata), 2 burkar kokosmjölk (beroende på hur mycket sås man vill ha) 1 – 1½ påse green curry krydda beroende på hur starkt man vill ha det och en påse thaiwok grönsaker. Gör såhär: stek kyckling, häll i kokosmjölk och kryddor och låt koka upp, ner med grönsakerna och låt puttra tills även dom är varma!

Thailändsk fiskgryta (lånat recept, minns ej från vem): 1 burk kokosmjölk, 1 msk currypasta (jag tog röd), 10 cm purjolök, 1 röd paprika, 1 vitlöksklyfta, 2 msk fisksås, 600g fiskfilé torsk/lax/eller blanda, lime eller citron. Gör såhär: Hacka och bryn purjo och paprika på svag värme, tillsätt currypasta och hackad vitlök. Efter någon minut så tillsätt även kokosmjölk och fisksås. När det blivit varmt, lägg i fisken som är hackad i kuber, koka 5-10 minuter och pressa över lime/citron. Servera med ex haricots verts.

2. Hamburgare: Angusburgare (99% kött, resten kryddor), bacon, sallad, tomat, lök, valfri dressing och ost ifall man vill ha ostburgare 🙂 Inga konstigheter! Stek burgare och bacon och lasta på valfria tillbehör! Godare burgare får man leta efter!! 🙂 Finns i frysdisken!

Svara
Cecilia Folkesson 5 november, 2012 - 21:41

Tackar!!

Svara
Anna 5 november, 2012 - 20:10

Jag tycker om när det är enkelt till vardags.
Idag stekte jag kyckling i bitar med smör, salt, vitpeppar och curry. Värm sedan kokosflingor på järnet kryddat med kanel. Klart:)

Svara
Veronica 17 maj, 2013 - 01:21

https://www.facebook.com/groups/482727301796830/
Nu länkade jag din blogg till en mejerifri Lchf grupp på fb 🙂
Tack för en bra blogg 🙂
Kika gärna in på min ,jag har mycket mejerifritt
http://veronicaslchfmat.blogspot.se/

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More