Det här är ju helt sjukt!

av Cecilia Folkesson

Dessa gurkor kommer från mammas granne. Små, supergoda och hemmaodlade.

 

EU har gränsvärden för hur mycket bekämpningsmedel livsmedel får innehålla. Dosen får inte överskrida vad som bedöms skadligt för oss människor. Men vad händer när grönsaker och frukter har rester från upp till 26 olika bekämpningsmedel?

För så länge man inte överskrider gränsvärdet för ett visst bekämpningsmedel bryter man inga regler. Det finns alltså ingen gräns för den totala mängden bekämpningsmedel.

Sjukt. Och antagligen väldigt farligt.

Källa: www.naturskyddsforeningen.se

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Patrik 1 juli, 2013 - 21:39

Det är ganska mycket som är sjukt med EU…

Sen är det nog lite så att de som odlar och använder bekämpningsmedel kan sälja sin gröda till ett lägre pris. Det konkurrerar ut de som odlar med alternativa metoder utan bekämpningsmedel (mindre producenter?). Det leder förr eller senare till att det mest blir stora producenter med bekämpningsmedel som finns kvar på marknaden och levererar “dålig mat”. Sjukt, vore bättre att förbjuda bekämpningsmedel och tänka kvalitet i stället för kvantitet. Det skulle nog också gynna fler och mindre producenter osv…

Svara
Per Nissilä 3 juli, 2013 - 10:21

Jag är inte helt säker men jag tror att mycket av det naturliga bekämpningsmedlen ibland kan vara mycket värre än de konventionella.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More