omega 3 familjen

Omega 3 för hela familjen

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Ska man ge sina barn kosttillskott? Vi gör det. Zion, Sid och Otis äter Omega 3 och D vitamin, och Sid som har Alopecia äter även probiotika regelbundet.

 

Varför Omega 3?

Både omega 3 och omega 6 är livsnödvändiga fettsyror som kroppen inte själv tillverkar, utan som vi får i oss via mat. Vi behöver båda och balansen i kroppen ska vara ungefär lika mycket omega 6 som omega 3.

Omega 3 hittas i bland annat fet fisk, kött och ägg med eftersom de flesta djur idag är uppfödda på spannmål får vi inte i oss lika mycket omega 3 längre.

Vi äter dock mängder av omega 6-rik kost via spannmål, vegetabiliska oljor och halvfabrikat. Så de flesta av oss behöver extra omega 3 för att balansera dessa två och hämma inflammation i kroppen som kan orsakas av för mycket omega 6.

 

Vilken ska man välja?

Det finns en mängs olika Omega 3 på marknaden. Vi använder oftast Puori Omega 3 i kapselform.  För mindre barn som har svårt att svälja kapslar är denna Omega 3 i flytande form med citronsmak superbra!

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Emma 13 oktober, 2017 - 06:40

Hur mycket ger ni barnen av den flytande ecolomega, hittar ingen dosering till barn i förpackningen!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More