– Innehåller annonslänkar – 

 

Hör du till dem som tror att det räcker att titta på solen för att få i dig D-vitamin? Så är det tyvärr inte. Under vinterhalvåret (som börjar nu) står solen för lågt för att våra kroppar ska kunna bilda D-vitamin. Det mesta av UVB-strålningen som behövs filtreras bort av atmosfären.

Och vi får i oss ytterst lite D-vitamin genom maten om man jämför vad vi får under soliga sommardagar.

 

restEn av året då?

Det räcker inte att bara vara utomhus de få sommarmånader solen står tillräckligt högt. Solen måste ju såklart vara framme och vi måste ha bar hud utan solskydd. Hur ofta händer det? Så mitt tips lyder: ät gärna D-vitamin året runt!

 

Hälsofördelar med D-vitamin:

​- Stärker skelettet
– Hjälper upptaget av mineraler
– Bra för immunförsvaret
– Förbättrar insulinkänslighet, minskar risken för diabetes 2
– Kan hjälpa mot depression (Källa)
Kan hjälpa IBS

 

Bra D-vitamin till bra priser!

Jag köper mina olika d-vitamin hos Bodystore.com alltid fri frakt och prisgaranti!

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Hej! Bra påminnelse men hur vet man vilken styrka man ska välja på D-vitaminet?

    Gillar din blogg :) Så intressant och nyttig!

  2. Jag tänkte precis detsamma. Vilken styrka? D3-vitamin o D-vitamin är det npgon skillnad?
    Tack för tipset o påminnelsen!!

    • Hej Helen,
      mellan 2000 och 5000 IE beroende på vikt, behov osv :)
      Det finns två typer av d vitamin. D2 och d3. D2 är den typ som finns i mat och d3 är den typ vi får av solen.

      // Cecilia

Skriv en kommentar

Close