blomkålstortillas

Glutenfria tortillas: Blomkålstortillas

av Cecilia Folkesson

Detta med “tacos”. Ni med barn vet vad jag pratar om. Vet inte vem det är som fått alla barn att tro att tacos på en fredag är lag. Ibland, om man har tur kan man muta bort fredags-tacos. Men då ska det minsann bli tacos på lördagen. (Annars blir ju hela helgen fel. Tydligen.) Jaja. Jag gör mitt bästa för att hotta upp denna supertråkiga och försvenskade tradition. Sist vad det grönkålshummus, nu blomkålstortillas.

Barnens betyg: “Gott. Men inte jättegott.” Mitt betyg blev desto bättre!!

 

Blomkålstortillas

(6-8 st)
1 blomkålshuvud
2 ägg
1 klyfta vitlök
Salt, peppar

 

blomkålstortillas

Sätt ugnen på 200°C. Riv blomkålen i rivjärn eller kör i matberedare och koka i ca 5 minuter. Pressa ut allt vatten i sil eller med handduk. Rör ihop ägg, blomkål, pressad vitlök, salt och peppar.

Bred ut ca 6-8 st (i två omgångar) på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 8 min, vänd på dem, lägg på galler och grädda i ytterligare 5 minuter.

 

blomkålstortillas

Dessa blir lite tjockare, och inte lika tåliga som “vanliga” tortillas. Jag brukar lägga en i botten och toppa med allt. 

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Jenny Eberlen 28 februari, 2016 - 08:13

Tack för ett bra tips. Själv älskar jag blomkål, äter det ofta men har aldrig provat att göra tortillas av dem. Det får bli en sats till nästa helg. Misstänker att det blir Taccos här till Mello på Lördag. Är en tradition, för barnen, som de absolut inte vill bryta.

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2016 - 21:50

Så lite 🙂
Då kommer du gilla dessa. Blir extra goda o man steker dom lite snabbt i olja precis innan servering. (Jag gör mina och har i kylen)

// cecilia

Svara
Carina 20 mars, 2019 - 22:24

Jag är trög. Fattar inte det där med att vända dom och lägga dom på galler? När dom har gräddat klart eller ska dom läggas på gallret i ugnen? . Mvh. Carina

Svara
Cecilia Folkesson 21 mars, 2019 - 16:49

Jag som skrev lite otydligt 😉 Du kör dem på bakplåtspapper först, sen lägger du dem upp och ner på galler så undersidan får lite färg också 🙂

// Cecilia

Svara
Rosie 1 mars, 2016 - 17:08

Det här ser ju jättespännande ut! Jag som fullkomligt älskar blomkål måste prova 🙂 Jag hade en kompis som provade göra pizzabotten med blomkål- det kanske är nästa steg?

http://lifebyrosie.com/

Svara
Cecilia Folkesson 1 mars, 2016 - 22:16

Då kommer du gilla dessa 🙂
Pizzabotten är nog ungefär samma sak tror jag.

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More