Belöning eller bestraffning?

av Cecilia Folkesson

I morse hade barnen en riktig pissmorgon. Alla surade och ingen ville äta mat. Sid var värst. Så vad gör man när man har all tid i världen? Jo, går ut och äter frukost på tu man hand. Belönad pga dåligt beteende. Vad säger uppfostringsböckerna om det…?

Och Sid fick såklart välja. Yoghurt med honung, jordgubbar och banan.

Och jag fick min absoluta favoritfrukost: The Nagabomb. Puré på iskall drakfrukt, kokosgrädde och banan, toppad med jordgubbar, kokos, chiafrön, gojibär och cashewnötter.

Alla glada.

 

nagabomb

 

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Linda 12 februari, 2015 - 15:48

Din frukost ser ju helt gudomlig god ut 🙂

Svara
Linda Petersson 12 februari, 2015 - 16:52

Ser otroligt gott och fräscht ut alltihop!
Fråga bara, drakfrukt – är det den vi kan hitta här hemma som är cerise och “flikig” på utsidan och har vitt fruktkött med svarta prickar?

Svara
Ida 12 februari, 2015 - 17:36

Ibland känns det viktigare att välja det som gör alla gladare, och det är ju roligare för föräldern också att göra något mysigt tillsammans istället för att utöva någon form av bestraffning. Hoppas att han blev gladare sen!

Svara
Malin 13 februari, 2015 - 10:06

Äsch, hade det ens blivit bättre med bestraffning? Troligen inte. Du hade bara fått en ännu surare pojke. Klokt val av dig tyckte jag. 🙂

Svara
Ewa 13 februari, 2015 - 11:41

Var äter man sådan frukost ute?

Svara
Tina 13 februari, 2015 - 15:00

Jag tränar hundar numera (barnen är vuxna) men där har nya rön kommit att faktiskt belöna även ett felaktigt beteende. Låter galet men det fungerar faktiskt. Det man gör är att man försöker ge förutsättningar för det rätta beteendet vilket du gjorde, du ville ha glada barn vid frukosten och såg till att få det.

Svara
darnia 16 februari, 2015 - 11:04

Det finns en del uppfostransmetoder som går ut på att det är viktigare att ha en bra relation med barnet än att tänka behavioristiskt straff/konsekvens och belöning. Jag tror du gjorde rätt. 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More