hemmagjorda potatischips

Barnens betyg: Godare än vanliga fiskpinnar!

av Cecilia Folkesson

FATTAR INTE att halvfabrikat är så uppskattat bland barnen. När det bjuds på fis-luktande köttbullar i plastförpackning jublas det. Ledsamt men sant. Men jag envisas med mina hemmagjorda. (Och de går såklart hem också.)

Fiskpinnar är ett annat sånt exempel. Sid brukar nämna dessa som något han verkligen saknar nu när han inte äter gluten längre. Fiskpinnar och “riktiga pannkakor”. Glutenfria pannkakor har jag fått till många olika varianter av, så de har fått ok här hemma. Och nu även “fiskpinnarna”. Dessa fick betyget: Mycket godare än vanliga fiskpinnar.

Med andra ord: Väldigt bra betyg enligt barnen. Mitt mål är såklart att få dem att rata halvfabrikat och älska mina hemmagjorda gluten- och mejerifria alternativ. Få se om den dagen någonsin kommer…

 

glutenfria fiskpinnar cornflakesfisk

Corn flakes-fisk

Färska eller tinade torskfiléer
Ägg
Glutenfria corn flakes
Vitpeppar
Salt

Gör såhär: Stavmixa corn flakes. Går även bra att köra i matberedare eller hacka fint med kniv. Blanda med lite vitpeppar och salt. Doppa fisken i ett ihop-vispat ägg. Vänd sedan i corn flakes-blandningen och stek i smör eller kokosolja.

 

glutenfria fiskpinnar cornflakesfiskTänk på att alla flingor inte är glutenfria. Vissa märken innehåller maltextrakt som är olämpligt för glutenintoleranta.

 

glutenfria fiskpinnar cornflakesfiskPotatisfavoriten här hemma är potatischips. Jag skär, barnen lägger i “fina rader” och penslar med kokosolja. På med lite salt och in i ugnen i 200 °C i ca 15 minuter.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Monika 16 augusti, 2016 - 13:31

Måste testa detta recept, hittade ett liknade fast med kyckling “chicken bits” på jamie olivers Youtube.

Tack för en trevlig blogg 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More