Bärpaj med kokos och nötter
Blandade bär
Vi hade blåbär, hallon och rabarber
Smuldeg
100 gram smör Eller kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kokos
0,5 dl glutenfritt havregryn (kan bytas ut mot mandelmjöl)
0,5 dl blandade nötter
1-2 msk sötning. Kan uteslutas
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla ingredienser till smuldegen. Häll i bären i en form och klicka ut smuldegen över bären. In i ugnen i ca 20 minuter.
FÖLJ HÄR!
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
4 kommentarer
Det ser ut som en riktigt somrig och fräsch paj, bakad precis som jag vill ha den!
Gud så gott!
Kan man byta ut smöret mot kokosolja tror du? Hur myckket tror du man behöver? I dl mått 🙂
Om man inet smälter kokosoljan borde det ju funka.
Kram
Det funkar absolut! Jag hade tagit något mindre kokosolja dock. Kolla även detta recept:
https://www.ceciliafolkesson.se/2013/07/16/jordgubbspaj-med-kokosgradde-paleo-style/
Lycka till 🙂
Jag bakade denna i lördags och bjöd väninnorna på, den gjorde succé!!! Jag gjorde lite mer “gucka”, hade i lite solrosfrön och använde frysta ekologiska bär från Ica, en banan och en Sharon. Till pajen serverade jag grekisk fet yoghurt blandad med lite vispgrädde och en dutt av kokossocker (vill inte skrämma bort de sockerberoende innan de ens har hunnit bli frälsta;) )
Jag är så glad att jag har hittat din blogg!