En av mina nya favoriter är avokadohummus. Gillar man hummus och guacamole är detta den perfekta mixen! Och den blir nästan lika god utan koriander. (Om man nu av oklar anledning inte ÄLSKAR koriander 😉 )
Servera på frö- och nötbröd, på sesamknäcke eller som dip till grönsaker – så gott!
Avokadohummus
1 burk/tetra kikärtor
1 avokado
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk limejuice
1/2 tsk salt
1 näve färsk koriander (eller efter smak)
- Skölj av kikärtorna och gröp ur avokadon.
- Kör i matberedare tillsammans med pressad vitlök, olivolja och salt.
- Smaka av med salt och mixa även i koriandern.
Fler recept: Här hittar du fler recept på goda och glutenfria tillbehör!
Följ mig gärna här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
3 kommentarer
Så skönt när jag läste att en gen avgör om man uppfattar smaken av koriander som fräsch och citrusaktig eller som tvål.
För mig gäller det senare.. hatar koriander!
Haha, det visste jag inte!
Tråkigt för en som saknar denna FANTASTISKA gen 😉
// CEcilia
Jättegod! Jag använde dock neutral kokosolja. Kommer definitivt göra denna många fler gånger Tack för receptet