Amning på allmän plats?

av Cecilia Folkesson

Att amma öppet eller inte? Förut tyckte jag inte. Nu tycker jag absolut. Glad att jag ändrat min sjuka åsikt att kvinnor ska gå hem och amma. Att man inte ska behöva se mjölkfyllda tuttar på allmän plats. Kan och vill man amma sitt barn ska man ha möjligheten att göra det vart man än befinner sig. Sköna fåtöljer eller till och med amningsbås borde vara lika självklart som hissar.

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Amanda Dahlqvist 11 november, 2014 - 13:55

Varför inte använda ett amningsskynke? På så vis visar man hänsyn till alla dem som av religiösa skäl inte tål att se andra kvinnors bröst än sin makas.

Svara
Cecilia Folkesson 12 november, 2014 - 08:55

Det kan man såklart göra. Jag har inget amningsskynke, och känner inte att jag är i behov av det. Skulle aldrig köpa ett för den anledningen. Och min amning visar inte mer bröst än silikonstinna urringningar 😉

Svara
Madde 12 november, 2014 - 09:29

http://ladydahmer.nu/att-forsoka-jonglera-en-sprattlig-arg-bebis-och-hangpattar-i-storlek-k-kupa-med-stil/

Eftersom jag inte har någon erfarenhet av amning har jag ingen aning själv om det är jobbigt med amningsskynke, men kontentan i det hela är ju att amning handlar om bebisens behov och mamman ska kunna tillfredsställa det utan att behöva oroa sig om omgivningen. Störs man av det får man väl titta bort.

Svara
Maria Hernborg 11 november, 2014 - 14:43

Bra där…Det är så kort tid i livet man har chansen att bonda så intensivt med sitt barn så det vore ju synd om alla mammor skulle vara tvungna att stanna hemma då…;)
Kram på dig!

Svara
Circe 11 november, 2014 - 17:07

Självklart ska man kunna amma öppet. Finns inga alternativ i min värld. Är ju det mest naturliga som finns att ge sitt lilla barn föda. Är dessutom oerhört vackert tycker jag, en mamma med sin bebis i stilla harmoni.

Svara
Ida 12 november, 2014 - 11:35

Det är tur att man inte är sämre än att man kan ändra sig! Klart att bebis ska få äta när den blir hungrig. Var det än är. Och inte kan man gå in på toa och amma så som en del verkar tycka. Ska man sitta där inne i en halvtimme?! Då skulle ju alla som behöver gå på toa bli vansinniga över väntan. Man själv skulle missa alla spännande konversationer vid bordet. För att inte tala om hur omysigt det är att sitta på en toalett… Täcka med en sjal kan kanske funka för vissa, men alla bebisar accepterar inte att bli täckta. Dessutom missar man den där viktiga ögonkontakten under amningsstunden! 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More