geocaching hofsnäs

5 tips för en hälsosammare helg med familjen!

av Cecilia Folkesson

Hur snabbt har inte de senaste veckorna gått?! Nu är det bara lite drygt en vecka tills vi åker till Bali och Att göra-listan verkar öka i längd för varje dag…

 

5 tips för en hälsosammare helg

 

1. Skippa mackorna
Satsa på en bra frukost som håller familjen mätta och glada hela dagen! Byt ut mackorna mot en god äggröra eller omelett och servera yoghurtbowls istället för sötad yoghurt!

Läs mer: Här hittar du alla mina recept!

 

2. Utomhusaktiviteter med barnen
Detta fantastiska väder gör utomhusaktiviteter extra enkelt! Ta med hela familjen på en promenad, packa en picknickkorg och ät lunchen utomhus eller gå en geocachingrunda!

 

3. Gör din egen glass
En glass om dagen när det är fins väder blir väldigt mycket glass i veckan just nu. Dra ner på den vanliga glassen och gör egen glass istället.

Läs mer: Hemmagjord glass – 5 recept

 

4. Dra ner på lördagsgodis
Speciellt nu när det blir mycket glass, dra ner på lördagsgodiset. Låt barnen välja ett visst antal godisbitar tex: 5, 10 eller 15 bitar beroende på ålder och storlek på godiset. och håll det till lördagar.

 

5. Planera veckans mat tillsammans
Ta en stund på söndagen och planera veckans mat tillsammans! Välj en dag var, se om det går att göra de vanliga maträtterna lite nyttigare eller anta utmaningen “Skippa matbutiken”

Läs mer: Barnen favoriträtter i nyttigare tappning

 

Följ mig här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More